10.7.2015 15:10

Ο μεστός ρόλος των media

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ

Άλλη μια μεγάλη ζημιά έχει κάνει το πεντάμηνο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη χώρα. Καταρρακώνει το κύρος των media, περνά στην κοινωνία την αντίληψη ότι τα πάντα από το στόμα τους είναι καθοδηγούμενα. Άρα, σαν θα έρθει η ώρα για τις δικές μας … πομπές, η αναξιοπιστία των Μ.Μ.Ε. θα αποδυναμώνει τη βαρύτητα των αποκαλύψεων.

Ανυπολόγιστο πλήγμα για τη Δημοκρατία τα ταπεινωμένα media κι αυτό το υποστηρίζει κάποιος που από καιρό έπαψε να μονοπωλούν την ενημέρωση του.

Παραδόξως, τα media διάγουν το τελευταίο πεντάμηνο μια παρατεταμένη περίοδο ωριμότητας.  Υποδέχτηκαν την για πρώτη φορά Αριστερά κυβέρνηση με ανοιχτές τις αγκάλες. Αποδέχτηκαν στωικά να γκρεμίζονται κατακτήσεις της χώρας, κόμματικοποιήθηκαν ξανά τα πανεπιστήμια, έγινε η ενδοκυβερνητική πολυγλωσσία αδιαμαρτύρητο μέρος της καθημερινότητας μας. Επέτρεψαν να αποκοπεί η χώρα από κάθε φυσικό σύμμαχο, ως και οι διαρκείς προκλήσεις της Προέδρου της Βουλής προβάλλονταν σαν κάτι απολύτως φυσιολογικό. 

Έτσι όφειλαν να κινηθούν. Με στοργή στην πρωτάρα κυβέρνηση και το έπραξαν με υπερβάλλοντα ζήλο. Πότε ξύπνησαν; Μόλις διαπίστωσαν πως η χώρα κινδυνεύει να ξεφύγει από τις ευρωπαϊκές ράγες της κι εκεί ναι, σοβαρεύτηκαν κάπως.

Σήμερα εξαντλούν την επίδειξη ωριμότητας τους. Δεν τρομοκρατούν τον κοσμάκη με μονότονες παρουσιάσεις του καταιγισμού των μέτρων που περιλαμβάνονται στο Τσιπρομνημόνιο, του δίνουν περισσότερες πιθανότητες να υπογραφεί. Φαντάζεστε πόσο θα δυσκόλευε η θέση του πρωθυπουργού, αν ο Αυτιάς ή ο Παπαδάκης είχαν την ίδια ακριβώς κλάψα επί Σαμαρά ή Παπανδρέου; Θα συζητούσαμε σήμερα την οριακή έστω πιθανότητα υπερψήφισης των μέτρων από κάτι τύπους σαν το Λαπαβίτσα, το Διαμαντόπουλο ή το Μιχελογιαννάκη;

Τα πανελλαδικής εμβέλειας media διάγουν την περίοδο ωριμότητας τους. Ο λαός, τυφλωμένος, όχι απλώς αρνείται να το δει, τα έχει απαξιώσει πλήρως στη συνείδηση του, γιατί έτσι του πέρασε η άριστη προπαγάνδα της κυβέρνησης. Είναι βέβαια ξεχασιάρης, οπότε σύντομα πάλι θα κρεμιέται από το στόμα τους.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ