4.8.2014 16:35

Ο μείον ένας αντιδήμαρχος

Για τους μη παρατηρητικούς ο αριθμός των αντιδημάρχων που ανακοινώθηκαν ανεπισήμως από το Μαν. Βουρνού είναι 7, ενώ ο νόμος παρέχει τη δυνατότητα για έναν επιπλέον.
Το μυστήριο δεν θα λυθεί από άλλον πέραν του ίδιου του δημάρχου. Κάποιοι συνδέουν γεγονότα για να εξάγουν συμπεράσματα. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει καθηκοντολόγιο παρακολούθησης των δημοτικών υπηρεσιών και κυρίως πρόβλεψη στις μέχρι τώρα αντιδημαρχείες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Θυμίζω ότι η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του δημότη ήταν σημείο αιχμής στην προεκλογική ατζέντα της «Πρωτοβουλίας» κι όμως ως σήμερα δεν δόθηκε ως αρμοδιότητα ούτε σε αντιδήμαρχο, ούτε σε εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο.
Άλλη μια παράμετρος. Από το νέο δημοτικό σχήμα απουσιάζει το όνομα του Ιακ. Αμύγδαλου, προσώπου που είχε ταυτιστεί προεκλογικά με το βάρος της παρουσίας στα κοινωνικά δίκτυα. Ε, οι δυο αυτοί παράμετροι οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, αν ο νέος δήμαρχος αποφασίσει να ενεργοποιήσει και την τελευταία δικαιούμενη από το νόμο αντιδημαρχεία, αυτή θα δοθεί στον Ιάκωβο, με ευθύνες παρακολούθησης της δημοτικής μηχανής και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Την απάντηση στο ερώτημα γιατί η συγκεκριμένη αντιδημαρχεία δεν ανακοινώθηκε μαζί με τις υπόλοιπες μάλλον θα πρέπει να την αναζητήσουμε περισσότερο στην αδυναμία του Ιάκωβου να προσδιορίσει σε ποιο βαθμό είναι διαθέσιμος για τις χρονικές απαιτήσεις ενός αντιδημάρχου. Ίσως μετά το καλοκαίρι η απάντηση θα είναι ευκολότερη και πιο κοντά στην πραγματικότητα. Οπότε λογικά τον Οκτώβριο θα μας λυθεί κάθε απορία…

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ