12.11.2014 16:15

Νέα φουσκοθαλασσιά στις εσωτερικές σχέσεις της Περιφέρειας

• ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΚΥΚΛΩΝ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΟ «ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΕΝΟ» ΡΟΛΟ

Η καθαρή διατύπωση της συνταγής με την οποία προτίθεται να διοικήσει, της «οριζόντιας διάταξης», με βάρος στους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, όπως γίνεται πια σαφέστατη από τη Χρ. Καλογήρου, μόνο εύηχα δεν ακούγεται στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου. Ο ίδιος ο Στ. Κάρμαντζης κρατά το στόμα του κλειστό, εμφανώς δυσαρεστημένος από την τροπή των πραγμάτων. Δεν προτίθεται όμως να είναι εκείνος που θα δημιουργήσει τώρα ζήτημα, εγείροντας θέμα αρμοδιοτήτων, πριν κλείσει ο κύκλος των εν εξελίξει διεργασιών. Το «ουδέν σχόλιον» στο οποίο πάντως περιορίζεται, είναι μάλλον άκρως ενδεικτικό του προβληματισμού του για τα επόμενα στάδια αυτής της σχέσης, με το περιβάλλον του να προσθέτει σ’ αυτό το «προς το παρόν», θέλοντας να υπονοήσει σαφέστατα ότι ο ίδιος θα κρατήσει το δικαίωμα της τελευταίας λέξης, όταν κριθεί κατάλληλος ο χρόνος.

Είναι αυτονόητο πως όταν ο αντιπεριφερειάρχης έπαιρνε τη γενναία απόφαση να εγκαταλείψει τη Βουλή δεν μπορούσε να φανταστεί ότι στο νέο του ρόλο θα «του δένονταν τα χέρια», θα του αντιστοιχούσε ρόλος Προέδρου Δημοκρατίας μετά την αφαίρεση των εξουσιών από το Σύνταγμα.

 

Φάντης μπαστούνης

Γενικότερα η προηγούμενη Δευτέρα όξυνε τις καταστάσεις στο εσωτερικό της περιφερειακής αρχής κι ας μην δημοσιοποιείται τίποτα. Δευτέρα πρωί κι ενώ ο Στ. Κάρμαντζης υποδέχονταν εθιμοτυπικά τον Ν. Μηταράκη, ενημερώθηκε από τη γραμματεία του ότι έφτασε απροειδοποίητα η Χρ. Καλογήρου! Στη Χίο θα έφτανε για να παραστεί στην παρέλαση, ήρθε όμως αιφνιδιαστικά μια μέρα νωρίτερα για να παρακολουθήσει αν λειτουργεί το ΚΤΕΟ.

Μια επίσκεψη είναι πάντα καλοδεχούμενη, δεν ξέρω όμως πώς την εξέλαβαν στην Περιφερειακή Ενότητα υπό το βάρος των εξελίξεων των τελευταίων ημερών.

 

Όταν πρέπει

Ο Κάρμαντζης φημίζεται για την παρρησία του να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις. Το γεγονός ότι επιλέγει την τακτική της σφίγγας ερμηνεύεται από τους συνεργάτες του όπως τον ουρανό που μαζεύει τα γκρίζα σύννεφα πριν ξεσπάσει η μπόρα. Νοιώθει ότι το σύστημα της «οριζόντιας διοίκησης», λόγω του νησιωτικού χαρακτήρα της Περιφέρειας, σύντομα θα παρουσιάσει τεράστια εμπόδια και ο τελικός αποδέκτης της δυσαρέσκειας θα είναι για τη Χίο εκείνος. Απ’ τη μια με δεμένα χέρια, απ’ την άλλη υποχρεωμένος να απολογείται.

Το βιογραφικό του δεν παραπέμπει σε πρόσωπο που αδιαμαρτύρητα παροπλίζεται, όταν άλλη είναι η βούληση του κόσμου. Για αυτό μάλλον είναι βέβαιο ότι, όταν πρέπει, θα προχωρήσει στις κατάλληλες, κατά την κρίση του, κινήσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ