3.11.2012 13:29

Να καταθέσει πρόταση

Σε 15 μέρες είχε οριστεί η επανάληψη της σύσκεψης για τις λιμενικές υποδομές της Χίου, έτσι γενικώς και αορίστως. Οι δέκα μέρες σχεδόν πέρασαν και επισήμως ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Αν τα χρονικά αυτά περιθώρια συνδυαστούν και από το ημερολόγιο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, βάση του οποίου σε δυο εβδομάδες δεν αποκλείεται να αναζητείται νέα κυβέρνηση, προσωπικά διαβλέπω μια τακτική το θέμα να μπει στο ψυγείο.
Κακώς, κάκιστα μάλιστα η εμπλοκή Μουσουρούλη στην υπόθεση επισκιάζεται από τον πρωταγωνιστικό ρόλο Μουτζούρη. Η ατολμία του υπουργού να πάρει ευθέως θέση για το αν το νέο λιμάνι είναι στόχος εφικτός και σε ποιο χρονικό ορίζοντα, δεν αιτιολογείται, αφού είναι ο μόνος που έχει ξεκάθαρη μπροστά του την … αφήγηση, όπως θα έλεγε και ο Βενιζέλος, για την πορεία των λιμενικών υποδομών όλης της χώρας. Ποιο ρόλο θα κληθούν να παίξουν τα λιμάνια και με ποια μορφή.
Στη βάση αυτού του σχεδιασμού ο υπουργός και βουλευτής έχει καθήκον να καταθέσει πρώτος την πρόταση του, είναι δεν είναι αρεστή στην κοινωνία. Ίσως να βασανίζεται από την ταύτιση του ρόλου υπουργού και βουλευτή και το φόβο πως θα του χρεωθεί προνομιακή μεταχείριση της Χίου, αν υποδείξει για το νομό εκλογής του την ιδεατή για εκείνον λύση. Ας κατανοήσει, όμως, ότι η υπουργική ιδιότητα και η προστασία της, επουδενί δεν πρέπει να υποβιβάζει τη βουλευτική ιδιότητα. Απ’ αυτήν ο Κωστής βρίσκεται σήμερα στη θέση του υπουργού κι οφείλει να της δίνει ανάλογη προσοχή. Η Χίος προσμένει εκείνος πρώτα να ανοίξει τα χαρτιά του. Δεν θα πρόκειται για ρουσφέτι.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ