5.5.2015 15:29

Μια τρίωρη συναινετική κουβέντα

• ΜΕ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

Εδώ βέβαια ήταν και το επιτυχές τοπικό αποτέλεσμα που … καταχώνιασε τον προβληματισμό για το πανελλαδικό αντίστοιχο αποτέλεσμα, πάντως ευρύτερα η συζήτηση, παρουσία των Κ. Καραγκούνη και Γ. Λουλουδάκη την Κυριακή το απόγευμα στα γραφεία της ΝΟΔΕ ήταν σχεδόν … αναίμακτη.

Διαψεύστηκαν όσοι προσδοκούσαν μετεκλογικούς κραδασμούς και τα προεκλογικά και μετεκλογικά πάθη δεν βρήκαν εύκολα πεδίο εξάπλωσης παρότι η συζήτηση κράτησε σχεδόν τρεις ώρες. Δεν συμμετείχε και η Μ. Σταυρινούδη, που φημίζεται ότι … πυροβολεί αδιακρίτως…

Γενική ήταν η αντίληψη στις τοποθετήσεις των κομματικών επισκεπτών αλλά και των τοπικών παραγόντων ότι το εκλογικό σώμα στις 25 του Γενάρη πλανήθηκε από την ανέξοδη υποσχεσιολογία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία φυσικά τώρα σπρώχνει τη χώρα στο γκρεμό. Ο Κ. Καραγκούνης εξέφρασε τις έντονες επιφυλάξεις του κατά πόσο η κυβέρνηση επιδιώκει συμφωνία με τους θεσμούς και κυρίως κατά πόσο είναι σε θέση να την επιτύχει με βάση τις σοβαρές εσωτερικές τριβές. Στο σύνολο τους πάντως οι τοποθετηθέντες εξέφρασαν την άποψη ότι θα ήταν λάθος στρατηγικό για τη Ν.Δ. σήμερα αν υποδείκνυε στο λαό το λάθος του και τον κατέκρινε για αυτό. «Αντιθέτως είναι καθήκον μας να δείξουμε κατανόηση στην επιλογή του εξαντλημένου και παραπλανημένου εκλογικού σώματος και να το διευκολύνουμε να διαπιστώσει ποιος είναι ο πολιτικός φορέας ευθύνης», ειπώθηκε.

 

Ελάχιστη αναφορά

Καμία νύξη επίσης δεν έγινε, τουλάχιστον εμφανώς, για αλλαγή ηγεσίας. Οι δεδηλωμένοι Σαμαρικοί δεν χρειάστηκε να λειτουργήσουν πυροσβεστικά, καθώς όσοι τοπικά τάσσονται υπέρ της αλλαγής ηγεσίας δεν έθεσαν τέτοιο θέμα. Πρυτανεύει η λογική ότι στην παρούσα φάση, με τη χώρα να κρέμεται από μία κλωστή, είναι λάθος η Ν.Δ. να μπει σε μια περιπέτεια εσωστρέφειας. Προς το παρόν λοιπόν τοπικά δεν τίθεται θέμα παραγκωνισμού του Αν. Σαμαρά.

 

Νύξη για τις εκλογές

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Γ. Λουλουδάκη ότι, ειδικά για τη Χίο επίκεινται οι εκλογές στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών. Η τοποθέτηση του ήταν πάντως προσεκτική, απέφυγε να ζητήσει την κομματικοποίηση των εκλογών στο μεγαλύτερο Συνεταιρισμό του νησιού, ζήτησε όμως να δοθεί η ανάλογη προσοχή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρέπει να υποστηριχθούν συνεταιριστές που έχουν άμεσες επαφές με τη Ν.Δ..

 

Δραστηριοποίηση

Παραίνεση για μεγαλύτερη κινητικότητα και του τοπικού κομματικού μηχανισμού κατατέθηκε από ορισμένα στελέχη, μεταξύ των οποίων και του θιασώτη της έντονης κομματικής παρουσίας Μαν. Αγγουλέ. Επισημάνθηκε ασφαλώς ότι οι δυο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αυτοδιοικητικών και εθνικών εκλογών, απορρόφησαν την ικμάδα των δυνάμεων της ΝΟΔΕ, εκφράστηκε όμως η επιθυμία να τη δουν ακόμα πιο παρεμβατική στα τοπικά ζητήματα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ