17.6.2013 14:01

Μια ουσιαστική πρόταση

Από την τοπική ατζέντα συζήτησης έχει εξαφανιστεί εδώ και δυο χρόνια η προοπτική, η στοχοθεσία. Ο νομός ταλαιπωρείται αφάνταστα να ολοκληρώσει ημιτελείς υποδομές, χωρίς να κρύβουν πίσω τους την ελπίδα ότι θα του ανοίξουν νέους ορίζοντες.
Για αυτό η πρόταση του Κ. Τριαντάφυλλου στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρη, να δημιουργηθεί στο νησί μας το ένα από τα τέσσερα πιλοτικά κτηνοτροφικά πάρκα, θυμίζει αφενός ότι κακώς κάκιστα η επιχείρηση ανασύνταξης της Χίου από τη φωτιά ολοκληρώθηκε με την κατάθεση του αιτήματος διεκδίκησης αποζημιώσεων από την Ευρώπη, αφετέρου δημιουργεί το υπόστρωμα, σε περίπτωση που υλοποιηθεί, να δούμε ποιο είναι το αντίδοτο στην ανεξέλεγκτη βόσκηση.
Προφανώς ένα κτηνοτροφικό πάρκο δε θα θεραπεύσει τα πολλά και σοβαρά προβλήματα του κλάδου. Θα είναι όμως μια αρχή. Και σε συνδυασμό με την επιχείρηση εξορθολογισμού λειτουργίας της «Πελινναίον Α.Ε.» ή τη συνεχή αναζήτηση από σημαντικό οικονομικό παράγοντα του τόπου των δυνατοτήτων ενασχόλησης του με το χιώτικο πρόβατο, μπορούν να συνθέσουν μια νέα βάση για την κτηνοτροφική παραγωγή. Την οποία, ειδικά η περιφέρεια, την έχει ανάγκη, αν είναι με μορφή εκσυγχρονισμένη.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ