9.7.2014 15:52

Μια διδακτική (συνδικαλιστική) ιστορία

• ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Κοντοζύγωναν εκλογές στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου, όταν ένας μακρύς κατάλογος, περίπου 90 εργαζομένων, εκδήλωσαν την προθυμία να ενεργοποιηθούν. Ζήτησαν από την τότε διοίκηση του να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία κι εκείνη τους απέρριψε γιατί τυπικά δεν εγγράφονταν στη δήλωση τους ο χώρος εργασίας. Λίγο αργότερα από τον πόλεμο ανακοινώσεων που ακολούθησε έγινε φανερό ότι η τότε διοίκηση του Σωματείου έδινε μάχη οπισθοφυλακής ώστε να μην χαθεί το Σωματείο από τη δύναμη του ΠΑΜΕ.
Το αποτέλεσμα προδιαγεγραμμένο. Η διαρκώς διευρυμένη ομάδα εμποροϋπαλλήλων που αποκλείστηκαν από τις εκλογές δημιούργησε ένα δικό της Σωματείο, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Χίου, έκανε ήδη εκλογές και ανάδειξε την πρώτη του διοίκηση.
«Είχε δημιουργηθεί η ανάγκη. Πολλοί συνάδελφοι αισθάνονταν ανέκφραστοι από ένα Σωματείο με καθαρά πολιτικούς σκοπούς, όπως είχε μετατραπεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Ένοιωθαν ότι υπήρχε σοβαρό κενό στην ενημέρωση για τα δικαιώματα μας και από τη στιγμή που μας έκλεισαν την πόρτα δεν είχαμε δεύτερη επιλογή. Το Σωματείο είναι νόμιμα αναγνωρισμένο, εγγεγραμμένο στο δυναμικό του Εργατικού Κέντρου και ολοένα και διευρύνεται», εξηγεί η πρώτη του πρόεδρος, Ρ. Χρυσούλη.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ