14.11.2014 14:01

Μια ανεπιτυχής αυτοπρόταση

Χρόνια ολάκερα αναμεμειγμένος στα θέματα του Δήμου αισθάνεται έξω από τα νερά του αυτή την περίοδο. Κάτι σαν να έχει ακυρωθεί σαν προσωπικότητα, να έχει χάσει κάθε λόγο της παρουσίας του. Σ’ αυτό κατέληξα όταν έφτασε στα αυτιά μου η πληροφόρηση ότι ο Πέτρος Ντομάτας επεδίωξε να βρει τρόπο δημοτικής του επιβίωσης και με την παρούσα δημοτική αρχή. Γνωρίζοντας όσο λίγοι τη δημοτική διάρθρωση διέγνωσε ότι η μόνη κενή θέση ως τα τώρα είναι αυτή του Συμπαραστάτη του δημότη. Διαβλέποντας ταυτόχρονα την έφεση της νέας δημοτικής αρχής στη λειτουργία όλων των θεσμικών οργάνων αυτοπροτάθηκε για την κάλυψη της θέσης.

Υπερβολική αυτοπεποίθηση; Αδυναμία να αντιληφθεί ότι άλλος, ανάποδος από αυτόν που αναπνέαμε ως τώρα, αέρας πνέει πια στο δημαρχιακό μέγαρο; Απάντηση μάλλον δεν έλαβε, ούτε από όσο καταλαβαίνω θα λάβει. Πρόθεση πάντως της δημοτικής αρχής είναι να ενεργοποιήσει το θεσμό, να ορίσει Συμπαραστάτη του δημότη, μόλις το επιτρέψει η αμεσότητα κάποιων θεμάτων και κυρίως του χειρισμού των σκουπιδιών.

Για τη θέση σκιαγραφούνται τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: κάποιος (ή κάποια) με νομικές γνώσεις, μάλλον από τη νέα φουρνιά της δικηγορίας στη Χίο, για να υπάρχει και η δυνατότητα του χρόνου. Αν δεν εντοπιστεί από αυτό … το ράφι κάποιο πρόσωπο, στρέφονται σε άτομο που έχει βαθιά γνώση της δημόσιας διοίκησης, ακόμα καλύτερα της Αυτοδιοίκησης. Σαν τον κ. Δημ. Κομνηνό ας πούμε, εξαιρώντας τον όμως από τις επιλογές λόγω ηλικίας και ιδιαίτερα συντηρητικού προφίλ. Θυμίζω ότι η τελική επιλογή θα πρέπει να τύχει της στήριξης τουλάχιστον δυο συμβούλων ακόμα, που δεν προέρχονται από το χώρο της πλειοψηφίας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ