16.3.2015 16:21

Μια ακατανόητη ταλαιπωρία

Σχεδόν πενταετία συμπληρώνει η αβάσιμη, όπως αποδείχθηκε, ταλαιπωρία του πρώην δημάρχου, Μ. Μεννή. Από τότε που οι ελεγκτές καταλόγισαν στον ίδιο και σε δυο υπαλλήλους του τότε Δήμου Ομηρούπολης ότι κακώς έγινε μια λογιστική πράξη, ύψους 110.000 ευρώ, βρέθηκαν, με τις προσαυξήσεις, υπόλογοι στο δημοτικό ταμείο έναντι 310.000 ευρώ!

Ταυτόχρονα τους είχε υποβληθεί σειρά περιοριστικών μέτρων με πιο σημαντικά την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την υποχρέωση παρουσίας στο Αστυνομικό Τμήμα δυο φορές την εβδομάδα.

Έκτοτε ήρθε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο αμετάκλητα αποφάσισε ότι από την τότε απόφαση τους δεν προκλήθηκε ζημιά εις βάρος του Δημοσίου και κυρίως ότι η κίνηση αυτή έπρεπε να είχε γίνει προκειμένου να εκτελεστεί κανονικά ο προϋπολογισμός του τότε «Καποδιστριακού» Δήμου Ομηρούπολης. Απάλλασσε τον πρώην δήμαρχο από το βάρος της οικονομικής εκκρεμότητας έναντι του Δήμου και του άφηνε μόνο ένα ελάχιστο ποσό, γύρω στις 2.500 ευρώ, για την έγκριση κάποιων προκαταβολών μισθοδοσίας σε υπαλλήλους. Το συγκεκριμένο ποσό πληρώθηκε από το Μ. Μεννή κι έπειτα από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, που κάνει αποδεκτή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι … λογαριασμοί του πρώην δημάρχου με το δημοτικό ταμείο είναι οριστικά κλειστοί.

Κι ενώ το οικονομικό μέρος της υπόθεσης ολοκληρώθηκε, το ποινικό συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον πρώην δήμαρχο από την χαρακτηριστική καθυστέρηση στην εξέταση της υπόθεσης από το Εφετείο της Μυτιλήνης. Είναι αδιανόητο, εφόσον η υπόθεση ουσιαστικά έχει κριθεί, να μην έχει βγει ένα βούλευμα άρσης των περιοριστικών μέτρων, λες και ο Μ. Μεννής είναι ο … Αλ. Καπόνε της αυτοδιοίκησης. Ή τέλος πάντων να τρέξουν οι διαδικασίες ώστε να εκδικαστεί η υπόθεση, όπου η κατάληξη της είναι μάλλον προδιαγεγραμμένη, και να απαλλαγεί από την υποχρέωση να εμφανίζεται κάθε τρεις και λίγο στο Αστυνομικό Τμήμα ως … ύποπτος απόδρασης.

Αν και, αν δεν κάνω λάθος, εκείνο που στεναχωρεί περισσότερο το Μάρκο είναι η αδυναμία του να ταξιδέψει στην Τουρκία, εκεί που έχει αφήσει πολλούς καλούς φίλους του.

Απρέπεια της Δικαιοσύνης, σε μια υπόθεση που όφειλε προ καιρού να την έχει ελέγξει για να πάψει να ταλαιπωρεί ανθρώπους με προσφορά. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ