25.6.2014 18:39

Μετατοπίζει το βάρος των επαφών στη Λέσβο το Επιμελητήριο της Σμύρνης;

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΛΕΣΒΟΥ

Ανταγωνιστικά, με έπαθλο τα πρωτεία των επαφών με την πόλη της Σμύρνης, κινείται η γειτονική Λέσβος. Με πρωτοβουλίες που εκκινούν από τον επιμελητηριακό χώρο επιδιώκεται η προσέγγιση των οικονομικών παραγόντων της περιοχής. Αποκορύφωμα τους η πραγματοποίηση ελληνοτουρκικής συνάντησης στη Μυτιλήνη, όπου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σμύρνης Εκρέμ Ντεμιρτάς ανακοίνωσε την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου με τη Σμύρνη με πλοίο τύπου καταμαράν. Η σύνδεση αναμένεται να γίνει άμεσα, τις επόμενες εβδομάδες, και θα μειώσει το χρόνο του ταξιδιού από τη Σμύρνη προς τη Μυτιλήνη στις δύο ώρες από τεσσεράμισι που είναι σήμερα.
Τη γειτονική Μυτιλήνη ως ενδιάμεσο μεταφορικό σταθμό επιβατών και οχημάτων ορίζουν οι γείτονες και στο σχεδιασμό τους για δρομολόγηση πλοίου που θα τους συνδέσει με τη Θεσσαλονίκη.
Οι κινήσεις αυτές, στις ράγες των δρόμων της θάλασσας, φανερώνουν ότι είναι απαραίτητο οι επαφές με τους γείτονες να προσανατολιστούν και σε αυτή την κατεύθυνση. Οι τοπικοί παράγοντες του νησιού μας να αντιληφθούν ότι όσο δεν απλώνονται σύγχρονα δίκτυα σύνδεσης με τα γειτονικά παράλια, τόσο το κέντρο βάρους των θεσμικών εκπροσώπων της Σμύρνης θα μετατοπίζεται διαρκώς, αυτή τη φορά προς βορά.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ