6.6.2014 19:24

Μεγάλο επίτευγμα, με απλές κινήσεις

• ΤΟ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» ΑΡΧΙΖΕΙ – ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ – ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΣΟΔΑ

Υπήρχαν δυο δρόμοι για τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Ο εύκολος: να κλαίει τη μοίρα της, όπως οι προκάτοχες της για τη δραστική μείωση των πιστώσεων προς τα δημόσια νοσοκομεία και την αντίστοιχη υπερβολική αύξηση του εξοδολογίου της από την πύκνωση των περιστατικών που καλείται να αντιμετωπίσει. Κι ο απλός: να διερευνήσει τις δυνατότητες αύξησης των εσόδων της.
Με συνέπεια ακολουθεί τον δεύτερο, που έχει ως βασική προϋπόθεση την ενεργοποίηση του διοικητικού μηχανισμού της. Κατ’ αρχήν προχώρησε σε αναπροσαρμογές των χαμηλών μισθωμάτων που ήδη εκμεταλλεύονταν ιδιώτες. Ως δεύτερο βήμα κατάλαβε πως δεν είναι δυνατόν απ’ την … πελατεία του Νοσοκομείου να πλουτίζουν καταστήματα γύρω από αυτό και όχι το ίδιο. Έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και διαπίστωσε πως από το διαγωνισμό για το κυλικείο μόνο φέρνει έσοδα στα ταμεία της 6.600 ευρώ μηνιαίως!
Ακολουθεί ανάλογη διαγωνιστική διαδικασία για κατάστημα έναντι του «Σκυλιτσείου», η προκήρυξη χώρου για τη λειτουργία του ως πάρκινγκ και έπεται συνέχεια με το … σκάλισμα κάθε ακινήτου που βρίσκεται στην κυριότητα της από δωρεές.
Μέχρι σήμερα έχει πετύχει να αυξήσει τα έσοδα της κατά 10.000 ευρώ το μήνα, έχει στόχο ως το τέλος του 2014 να φτάσει τις 15.000 ευρώ, να «φουσκώσει» επομένως το ταμείο της κατά 180.000 ευρώ ετησίως και να δώσει από μόνη της μια βαθιά ανάσα στα οικονομικά της.
Ο Γιώργος Επιτροπάκης άρχισε να λειτουργεί ως μάνατζερ υγείας. Καθημερινά βρίσκεται με ένα πληκτρολόγιο στο χέρι, κόβει – ράβει και επιχειρεί να μην παραδώσει τα όπλα σε συνθήκες απελπιστικά δύσκολες για τη δημόσια υγεία.
Λαμβάνει αποφάσεις αντιδημοφιλείς. Η πίεση σε γιατρούς και προσωπικό να κόψουν την κακιά συνήθεια του τσιγάρου μέσα στους χώρους του ή η απαγόρευση στάθμευσης στους αύλειους χώρους του Νοσοκομείου για τους μη έχοντες εργασία μέσα σε αυτό, το κλείσιμο της βόρειας πύλης, είναι ενέργειες που προκαλούν αντιδράσεις, ξεβολεύουν λανθασμένες συνήθειες ετών.
Ας το νοιώσουμε όμως όλοι. Πέρασαν οι εποχές που ο διοικητής χαρακτηρίζονταν επιτυχημένος όταν λάμβανε αρεστές σε εμάς αποφάσεις, αντίθετες με τα συμφέροντα του Νοσοκομείου. Αν πετύχει την πυγμή του να την απλώσει σε όλο το φάσμα λειτουργίας του Νοσοκομειακού Ιδρύματος, αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, θα έχει προσφέρει πολλά στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του ατίθασου και δύσκολα ελέγξιμου «Σκυλιτσείου».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ