12.3.2013 14:15

Με συγκεκριμένη πρόταση

Το χορό της σταδιακής προσέγγισης με τους γείτονες σε επιχειρηματικό επίπεδο τον ανοίξαμε πρώτοι. Ευνόητο, εμείς είμαστε δίπλα, εμάς αγγίζει κατ’ αρχήν η βελτίωση στο κλίμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Αν απαριθμήσουμε από τις αρχές του 1990 πόσα ταξίδια έγιναν για τη βήμα – βήμα εξομάλυνση της εκατέρωθεν καχυποψίας, θα χάσουμε σίγουρα το λογαριασμό. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ανοίξαμε επαρκώς το βηματισμό μας. Οι αποστολές σήμερα, όπως και πριν από 20 χρόνια, παραμένουν στο εθιμοτυπικό της προσέγγισης, σε χορούς και πανηγύρια ή αφήνονται οι μεμονωμένοι επαγγελματίες να τα βρουν μόνοι τους, χωρίς οι θεσμικοί φορείς να καταθέτουν συγκεκριμένο σχεδιασμό αξιοποίησης των επί δυο δεκαετίες επαφών.

Φτάνουμε λοιπόν στο σημείο να έρχονται οι Θεσσαλοί, οι Βολιώτες συγκεκριμένα, και να δρέπουν τους καρπούς των δικών μας θυσιών σε χρήμα (των αποστολών) και κόπο. Φώναξαν κι εκείνοι τους Τούρκους, έκαναν το συνηθισμένο πανηγυράκι τους, αλλά τους είχαν έτοιμη και τη δέσμευση. Την πρόταση διοργάνωσης δρομολογίων κρουαζιέρας με βάσεις τη Σμύρνη και το Βόλο. Εμείς…

Δυστυχώς επιμένουμε σε μια κουραστική διαπίστωση του καλού κλίματος, απουσιάζει όμως από την ατζέντα μας το δια ταύτα. Και παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα μας όσοι δεν έκαναν το παραμικρό για να το πετύχουν. Κι αυτό οι Τούρκοι το αντιλαμβάνονται και φοβάμαι ότι θα μας κατατάξουν αποκλειστικά για … τα πανηγύρια.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ