25.7.2014 18:32

Μάθαμε ότι υπάρχει

• Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ

Να που από μια λίστα, με τις 133 δημοτικές και αναπτυξιακές εταιρείες που δεν έχουν ακόμη απογραφεί, τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εσωτερικών, μάθαμε ότι υπάρχει και Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Οινουσσών.
Φταίμε κι εμείς, οι λειτουργοί του Τύπου εννοώ, που Ψαρά και Οινούσσες τα έχουμε σχεδόν στο απυρόβλητο κι ίσως να διέλαθε της προσοχής μας η συγκεκριμένη Εταιρεία. Αλλά πάλι μια φορά στα τόσα χρόνια δεν θα την είχε πάρει το μάτι μας;
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι Αναπτυξιακές Δημοτικές Επιχειρήσεις αρνούνται να απογραφούν, με το επιχείρημα ότι δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά ζουν και επιβιώνουν από προγράμματα της ΕΕ, με βάση τα οποία και διαμορφώνονται οι αμοιβές των απασχολουμένων. Μια τυχόν ένταξή τους στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης θα έχει ενδεχομένως συνέπειες στις αμοιβές των απασχολουμένων, καθώς η ένταξη είθισται να ακολουθείται από ένταξη στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών.
Να είναι αυτή αιτία που από το Δήμο Οινουσσών δεν έχουν αποστείλει στοιχεία ή μήπως ακόμα κι εκεί έχουν ξεγράψει την ύπαρξη της; Θα ήταν ενδιαφέρουσα μια απάντηση από τον απερχόμενο ελληνολάτρη δήμαρχο.
Στην ίδια λίστα του Υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνεται και η Διαχείριση Απορριμμάτων Νομού Χίου (ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ.), μα αυτό είναι ξεχωριστό κεφάλαιο με ειδική μελέτη. Οπότε θα επανέλθω δριμύτερος στο επόμενο σημείωμα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ