3.11.2012 13:39

Μακριά κι αγαπημένοι

Απ’ τη συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου αξίζει να σταθούμε λίγο παραπάνω στην τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δη των εκπροσώπων του νησιού. Τρεις όλους κι όλους διαθέτουμε, ο ένας δεν πήγε, ο άλλος υπερψήφισε κι ο τρίτος καταψήφισε. Για τέτοια σύμπνοια απόψεων μιλάμε!
Η περίπτωση Βρουλή πιστοποιεί ότι κάποια παθήματα ούτε πρόκειται να του γίνουν μαθήματα. Ο Παντελής κοιμάται κι ονειρεύεται ότι ένα νέο «μωσαϊκό» θα του ξαναδώσει τη δημοτική εξουσία και για να μη ραγίσει τα συστατικά του, τα προερχόμενα από την ευρύτερη Αριστερά, επέλεξε να μην πάρει θέση. Εδώ δεν πήρε ο Πολύδωρος, θα σκέφτηκε, γιατί να πέσω εγώ στη λούμπα; Υπάρχουν ακόμα αιρετοί που θεωρούν ότι με το να κρύβεσαι δεν σου αναλογεί κομμάτι της ευθύνης. Ας αντιληφθεί εγκαίρως ο πρώην δήμαρχος ότι τέτοιες συμπεριφορές απωθούν όσους απ’ τον αιρετό τους απαιτούν ευθύτητα και παρρησία. Ξεπερασμένες συνταγές, που στο τέλος ούτε το στόχο των «μωσαϊκών» εξυπηρετούν.
 
Στηρίζω, άρα καταψηφίζω!
Ιδιαίτερης ανάλυσης χρίζει και η τακτική Μαλαφή. Ο περιφερειακός σύμβουλος επιχειρηματολογεί υπέρ της επένδυσης, κρίνει όμως ότι η μελέτη έχει λάθη στη Λήμνο και τη Χίο, ιδιαίτερα ως προς την κύρωση της από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, και για να την προστατέψει … την καταψήφισε!
Πρόκειται για μια όντως ιδιότυπη προσέγγιση του θέματος, «Μαλαφίστικη», θα τολμούσα να την ονομάσω, που πετυχαίνει ο πρώην δήμαρχος να κρατά όλα τα καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Και την πολιτική του θέση υπέρ των ΑΠΕ διατηρεί ατόφια, κι αν κάτι στραβώσει μελλοντικά θα μας προκύψει … προφήτης και το μάτι κλείνει στους φωνασκούντες ότι εγώ σας έκανα το χατίρι, καταψήφισα. Ο ίδιος ο Γιάννης θεωρεί ότι η στρατηγική «ήξεις – αφίξεις» είναι η ενδεδειγμένη. Ας μου επιτρέψει να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ