12.11.2014 14:59

Λύτρωσε και λυτρώθηκε

Όσοι ξέρουν από ποιο μέταλλο είναι φτιαγμένος ο πατ. Γεώργιος Κωνσταντίνου είχαν μεγάλη απορία πώς είναι δυνατόν μετά το «άδειασμα» από τα μέλη της διοίκησης στην «υπόθεση Μεστών» να παραμένει στο πηδάλιο του Συνδέσμου σαν να μην τρέχει τίποτα. Όσα μεσολάβησαν γράφουν τόμους βιβλίων μέχρι η Γενική Συνέλευση να αποδεχτεί την παραίτησή του. Από τις πολύωρες συσκέψεις στο γραφείο του Μητροπολίτη, μέχρι τις βαριές – αντρίκιες κουβέντες από τον άλλον αποχωρήσαντα από τη διοίκηση του Συνδέσμου, πατ. Δημ. Πύρρο.

Ίσως όλα τούτα μικρή σημασία έχουν πια. Η ουσία είναι ότι η αποχώρηση του πατ. Γεωργίου από το τιμόνι του Συνδέσμου λύτρωσε και τον ίδιο και το Σύνδεσμο. Τον ίδιο τον ιερέα, που έφτασε στο σημείο να απορρίπτει προτάσεις να αναλάβει την προεδρία του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, γιατί ένοιωθε πια ότι η συνείδηση του πνίγονταν. Τον ίδιο το Σύνδεσμο γιατί έχει την ευκαιρία να εγκαινιάσει μια νέα σελίδα, απογαλακτισμένος από την πολύ ισχυρή προσωπικότητα του κατά βάση ιδρυτή του.

Άραγε προσεύχεται για την ομαλή και δημιουργική πορεία του Συνδέσμου ο παπά Γιώργης; Αλίμονο ένας γονιός να μην θέλει να καμαρώνει το παιδί του να προοδεύει κι ας έχουν χωρίσει οι δρόμοι τους. Πόσο μάλλον για τον π. Γιώργη, που διατηρεί την ιδιότητα του μέλους.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ