10.7.2017 13:52

Το Κυπριακό μάθημα για το ... Αιγιακό

Πολλά είχαν επενδυθεί σε διπλωματικό επίπεδο στις διαπραγματεύσεις επίλυσης του Κυπριακού. Ψήγματα υποχωρήσεων της Τουρκικής αδιαλλαξίας έδιναν την εντύπωση ότι μπορούμε να οδηγηθούμε σε μια βιώσιμη λύση.

Το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά διέλυσε κάθε ελπίδα. Οι Τούρκοι εμμένουν στην παραμονή των Τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και έκαναν ελάχιστα βήματα οπισθοχώρησης στο εδαφικό. Ουσιαστικά δυναμίτισαν και το νέο γύρο διαπραγματεύσεων, εξάντλησαν τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία με τη σειρά τους δεν τολμούν να επιβάλλουν λύση.

Τι μας νοιάζουν εμάς όλα ετούτα; Η Τουρκική επιμονή σε ενέργειες σαφούς παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου φανερώνει ότι ο γείτονας μας έχει αγύριστο κεφάλι. Προσηλωμένος σταθερά σε πάγιες διεκδικήσεις του, δεν υπάρχει πιθανότητα να συμπεριφερθεί σε ζητήματα εξωτερικών σχέσεων και εδαφικών διεκδικήσεων με σύνεση και ειρηνευτική λογική.

Απλά το σημειώνω γιατί υπάρχουν ακόμα πολλές φωνές που επιμένουν ότι κινδυνολογούμε ασύστολα όσοι υποστηρίζουμε ότι είναι παιχνίδι με τη φωτιά η απόφαση να εγκατασταθεί στη Χίο πολυάριθμη μουσουλμανική μειονότητα με αφορμή την μεταναστευτική κρίση. Ακόμα περισσότερο όσοι μιλούν για αναγκαίες πολιτικές ενσωμάτωσης των μεταναστών στο νησί μας. Αρνητές μιας άκρως επικίνδυνης πραγματικότητας.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ