28.5.2014 13:25

Το κρίσιμο σημείο

• Η ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΓΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Μια μακρά λίστα υπαιτίων της μεγάλης ήττας γράφει και σβήνει ο Πολύδωρος. Από αυτή αναμένεται να βρουν το μπελά τους ουκ ολίγοι. Οι έμπειροι αυτοδιοικητικοί όμως ποτέ δεν λειτουργούν εν βρασμώ, έπειτα από μια ήττα. Αφήνουν κάπως το χρόνο να μαλακώσει τον αρχικό θυμό και με την ψύχραιμη ματιά που προσφέρει η απόσταση από το γεγονός βάζουν στο τραπέζι όλες τις παραμέτρους για να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.
Μια και βιάζεται όμως ο δήμαρχος, θα προσφέρω μια πρώτη μικρή βοήθεια. Πράγματι, οι ψηφοφόροι των αποκλεισμένων από το δεύτερο γύρο συνδυασμών, με αριστερές καταβολές αμφότεροι, κινήθηκαν σχεδόν ομαδικά προς την «Πρωτοβουλία». Αναρωτήθηκε γιατί;
Κάθε γέφυρα επαφής τη ρήμαξε ο ίδιος ο Λαμπρινούδης το Γενάρη και το Φλεβάρη, με τους τραγικούς χειρισμούς του στην υπόθεση «Ακμή». Τα γεγονότα, που είχαν ως αποτέλεσμα ως και την προσαγωγή στην ανακρίτρια του Μ. Σκούφαλου, κυρίως όμως οι χειρισμοί του ίδιου του δημάρχου στην προσπάθεια του να μην χαλάσει την καρδιά του Β. Μήτσουρα, είχαν σαν αποτέλεσμα να ραγίσει οριστικά – και αμετάκλητα, όπως φάνηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών – το γιαλί στις σχέσεις του με το αριστερό ακροατήριο.
Σε εκείνο το χρονικό σημείο κρίθηκαν πολλά. Κρίθηκε ότι ο Πολύδωρος όδευε στις κάλπες ξεκρέμαστος από συμμαχίες. Αλλά με ευθύνη του. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ