Παραπολιτικά

12/9/13 18:28

τελ. ενημ.: 12/9/13 18:28

Κουνηθείτε χωρίς τον ανάδοχο!

Αντιγράφω από την Καθημερινή της Κυριακής και το αφιερώνω εξαιρετικά στους δύο βουλευτές: «Καθυστερήσεις σημειώνονται στον διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, παρά το γεγονός ότι συνολικά ένδεκα κοινοπρακτικά σχήματα συμμετείχαν στην πρώτη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η εν λόγω διαδικασία μπορεί να ολοκληρώθηκε στο τέλος Μαΐου, το ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο, φαίνεται ότι επιλέγει την οδό της καθυστέρησης στο συγκεκριμένο μέτωπο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εταιρείες βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ τους, προετοιμάζοντας τις οικονομικές προσφορές και αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποίησης των τελικών σχημάτων που θα κατέλθουν στην επόμενη φάση των δεσμευτικών προσφορών. Πλέον, καθίσταται σαφές ότι ανάδοχος δεν αναμένεται να οριστεί πριν από το τέλος του 2014 ή ακόμη και στις αρχές του 2015».

Καλά κρασιά όπως εύστοχα λέει ο λαός. Δεν ξέρω αν στη Σάμο, τη Σκιάθο ή τη Σαντορίνη (περιοχές στην ίδια κατηγοριοποίηση με το αεροδρόμιο της Χίου) έχουν την υπομονή της αναμονής. Προφανώς εκεί δεν αντιμετωπίζουν το επί 30 έτη εμπάρκο των πτήσεων τσάρτερ. Αν όμως ο ανάδοχος προκύψει αρχές του 2015, οι δύο Κωστήδες της Βουλής κρίνουν ότι υπάρχει η πολυτέλεια της προσμονής στους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου στο νησί μας; Και κατά πόσο θα γίνονται πιστευτοί όταν προεκλογικά θα μιλούν – ορθά- για σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση με τις συντελεσθείσες απαλλοτριώσεις;

Σχόλια άρθρου: 0