29.5.2014 18:09

Κατάθεση πρώτων σκέψεων

• ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝ. ΒΟΥΡΝΟΥ

Η μεγάλη κοινωνική ώθηση στην «Πρωτοβουλία» έχει καλλιεργήσει από το ίδιο βράδυ των εκλογών σημαντικές απαιτήσεις. Ο κόσμος της Χίου προσμένει μια εναλλακτική διαχείριση των δημοσίων θεμάτων από τη νέα δημοτική αρχή, που, ευτυχώς για την ίδια, έχει ένα τρίμηνο μπροστά της έως ότου αναλάβει επίσημα τις ευθύνες διοίκησης του τόπου.

Προεκλογικά κατηγορήθηκε ότι δεν έχει με σαφήνεια επεξεργασμένες θέσεις. Δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Οι βασικοί συντελεστές της διαμόρφωσαν στη σκέψη τους έναν βασικό κορμό ιδεών πάνω στον οποίο θα έπρεπε να πορευτούν. Οι συνθήκες εκλογικής προετοιμασίας όμως στέρησαν κάθε δευτερόλεπτο διαθέσιμου χρόνου για περεταίρω επεξεργασία θέσεων και σήμερα, την κρίσιμη επαύριο, ο νεοπαγής δημοτικός συνδυασμός καλείται να αποκρυσταλλώσει θέσεις σε πολλά κρίσιμα ζητήματα.

Οι δημότες αδημονούν να ακούσουν τι διαφορετικό τους περιμένει. Πόσα από τα προεκλογικά λεχθέντα είναι και μετεκλογικά εφαρμόσιμα. Ο νέος δήμαρχος, με αποδεδειγμένο ανεπτυγμένο αισθητήριο, νοιώθει την ανάγκη του κόσμου να ακούσει. Και ήδη, ως πρώτη κίνηση, προετοιμάζει μια συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία θα καταθέσει τις σκέψεις του για την πολιτική διαχείρισης του νησιού, στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας.

Πόσο δεσμευτικά μπορεί να είναι όσα θα ειπωθούν σ’ αυτή; Άγνωστο, αν η νέα δημοτική αρχή δεν αποκτήσει πλήρη εικόνα της κατάστασης. Μια λύση είναι ο Μαν. Βουρνούς να εμφανιστεί εξαιρετικά φειδωλός. Τσιγκούνης ως προς τις εξαγγελίες. Τακτική που θα τον προφυλάξει από πολλά για τα οποία, εύλογα, δεν θα είναι έτοιμος.

Κι ο κόσμος όμως, αν έχει στόχο να στηρίξει τη νέα δημοτική αρχή, πρέπει να βάλει απότομο φρένο στις απαιτήσεις του. Εν γνώσει του εξέλεξε νέα πρόσωπα, δίχως πολλές παραστάσεις από τη λειτουργία του Δήμου. Αν τα πνίξει με το «καλημέρα σας», καλύτερα να μην τους έδινε τη μεγάλη ώθηση του 60% και βάλε. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ