12.2.2014 12:41

Καταστρατηγεί την απόφαση του Δημ. Συμβουλίου ο Β. Μυριαγκός

Διαστάσεις ανοιχτής ρήξης έχει προσλάβει η δημόσια αντιπαράθεση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου. Τελευταία αναζωπυρώνεται με αφορμή την επέκταση της συνεργασίας με την Κοιν.Σ.Επ. «Πανδώρα». Σε απάντηση του στη χθεσινή ανακοίνωση του Β. Μυριαγκού ο Σύλλογος αναφέρει τα ακόλουθα:

«Τεράστιες πολιτικές και ηθικές διαστάσεις τείνει να λάβει η υπόθεση της εισβολής των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στο Δήμο της Χίου. Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Βασίλης Μυριαγκός, αρνείται προκλητικά να εναρμονιστεί με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοινώνοντας ευθέως την πρόθεση του να καταστρατηγήσει την ειλημμένη ομόφωνη απόφαση του οργάνου και επεκτείνει τη δραστηριότητα των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου.
Σε μία παραληρηματικού τύπου ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μυριαγκός,  αφού πρώτα καθυβρίζει όσους θεωρεί ότι παρεμποδίζουν την προσπάθεια του να διαλύσει τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Χίου, εμφανίζεται ως προστάτης των ανέργων, συνιστώντας μάλιστα τρόπους παράκαμψης του ΑΣΕΠ μέσω των ΚΟΙΝΣ.Ε.Π. και της λεγόμενης Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι το μήνυμα «αξιοκρατίας» που εκπέμπει στους χιλιάδες άνεργους συμπολίτες μας ο κ. Μυριαγκός δείχνοντας την κραυγαλέα αδυναμία του να απεξαρτηθεί από τον ομφάλιο λώρο του κομματισμού και της φαυλοκρατίας.
Ξέχασε τον κοινωνικό ρόλο των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών ο κ. Μυριαγκός, χαράτσωσε με τροφεία τους γονιούς, αποψίλωσε τους σταθμούς από μόνιμο προσωπικό και τώρα χύνει κροκοδείλια δάκρυα. Η πολιτική του κ. Μυριαγκού στο Νομικό Πρόσωπο οδηγεί νομοτελειακά στο κλείσιμο των βρεφονηπιακών σταθμών, τη μετατροπή τους σε επιχειρήσεις και το περαιτέρω χαράτσωμα όσων οικογενειών έχουν ακόμα τη δυνατότητα να στέλνουν σε αυτούς τα παιδιά τους.       
Ερωτήματα όμως προκαλεί πλέον και η στάση του δημάρχου Πολ. Λαμπρινούδη. Αφού ανεπιτυχώς επεχείρησε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής να μεταγγίσει από το Δήμο Χίου στο Νομικό Πρόσωπο το ποσό που προορίζονταν για προγραμματική σύμβαση με ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., συνεχίζει με την ανοχή που επιδεικνύει να καλύπτει το στενό του συνεργάτη, αποθρασύνοντας με αυτόν τον τρόπο τη στάση του, καθιστώντας τον κ. Μυριαγκό βραχίονα της πολιτικής του στην επιβολή των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στο Δήμο της Χίου. 
Και είναι πράγματι απορίας άξιον σε ένα τόσο στενό συνεργάτη, όπως είναι ο κ. Μυριαγκός, ο δήμαρχος γιατί αρνείται μήνες τώρα - ως αρμόδιος για τις περικοπές στους μισθούς των απεργών-  να δώσει τα στοιχεία που ζητάει ο κατά τα άλλα σε ανοικτή γραμμή συνεργάτης. Μακριά από εμάς πονηρές σκέψεις ότι επιχειρείται η δια της γκεμπελικής μεθόδου σπίλωση και κατασυκοφάντηση των απεργών. Εκτός κι αν ο κ. Μυριαγκός θέλει να συγκρίνει τις δικές του περικοπές μισθού «στον αγώνα» που δίνει για τους απολυμένους εκπαιδευτικούς συναδέλφους του.
Φαντάζομαι να κάνει τη χάρη να απαντήσει και σε εμάς δημόσια ο κατά τα άλλα λαλίστατος Βασίλης Μυριαγκός…»
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ