26.11.2012 17:46

Κατάρρευση τεχνικού σκέλους, βάρος στο προνοιακό

Το αποδέχεται

Του πήρε χρόνο για να το παραδεχτεί και τώρα το έχει ως μόνιμη πηγή, υπαρκτής πάντως, δικαιολογίας. Με εξαίρεση τα έργα στην Απλωταριά και την τάφρο του φρουρίου, μετρημένα στα δάχτυλα είναι τα υπόλοιπα υπό εξέλιξη στο Δήμο. Έλλειψη χρημάτων, στάση εργασιών.

Ο δήμαρχος, βλέποντας τη ΣΑΤΑ να μην καταλήγει στο δημοτικό ταμείο, πήρε την ορθή απόφαση να παγώσει πλήρως την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος και ουσιαστικά να συνειδητοποιήσει ότι τέτοιο πλέον δεν υφίσταται. «Δεν μπορώ να δημοπρατώ έργα και να μη μπορώ να ανταποκριθώ στην πληρωμή τους», λέει κάθε μέρα όλο και πιο συχνά στους συνεργάτες του και κυρίως στους προέδρους των χωριών, που με τη σειρά τους έργα περιμένουν και έργα δεν βλέπουν ούτε καν στον ορίζοντα.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, για πρώτη φορά να μην κατατεθεί Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2013 αλλά με ειλικρίνεια να ειπωθεί ότι θα μεταφερθούν τα πολλά ανεκτέλεστα του προηγούμενου χρόνου, ως ότου η χρηματοδότηση αποκατασταθεί.

 

Υποχρεωτική στροφή

Κι επειδή ο Πολύδωρος δεν είναι από εκείνους που θα κάθεται στο δημαρχείο με σταυρωμένα τα χέρια έχει εσχάτως μετατοπίσει το ενδιαφέρον του στις δυνατότητες που του παρέχονται να ασκείται προνοιακή πολιτική. Άλλωστε ανέκαθεν ο τομέας αυτός ήταν η αδυναμία του. Θυμίζω ότι ακόμα και την εποχή που ο δανεικός πλούτος έρρεε από τα μπατζάκια της κοινωνίας και της Αυτοδιοίκησης, εκείνος κοινωνικά παντοπωλεία έστηνε. Αλίμονο αν με την παρούσα συγκυρία δεν επέκτεινε τις πρωτοβουλίες του.

Έχει εστιάσει και τις ελπίδες του στα έργα αυτεπιστασίας, μήπως τουλάχιστον πετύχει με αυτά να καλύψει τις επισκευαστικές ανάγκες χωρίς υψηλά κόστη.

 

Λειτούργησε

Στο σημείο αυτό πολλοί θα ανέμεναν ότι θα έβρισκε μπροστά του την αδυναμία συνεργασίας με άνεση με τον πολυοργανισμό, αφού, στην αρχή τουλάχιστον, φάνηκε ότι η επικοινωνία του με τον πρόεδρο του, Μ. Γιαννάρα, πέρασε από σαράντα κύματα.

Ανεξάρτητα, πάντως, από την αρχική εντύπωση, προσωπικά δεν μπορώ παρά να αποδεχτώ ότι η «ναυαρχίδα» του Δήμου, το Νομικό Πρόσωπο, με τους περισσότερους από κάθε άλλο φορέα εργαζόμενους και τον πιο αυξημένο προϋπολογισμό, ως τώρα λειτούργησε σε ικανοποιητικό βαθμό. Οι αθλητικοί χώροι σε γενικές γραμμές βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν χωρίς χοντρά προβλήματα και με περισσότερα παιδιά στις τάξεις τους και ευρύτερα σε μια περίοδο γενικευμένης ταραχής στον πολυοργανισμό δεν σωρεύτηκαν μαύρα σύννεφα στον ουρανό του. Η αποκλειστική ενασχόληση Γιαννάρα με το αντικείμενο έφερε αποτέλεσμα, η μόνιμη γκρίνια του για την ενίσχυση των οικονομικών πόρων του πολυοργανισμού επίσης και το αποτέλεσμα είναι ότι ο Πολύδωρος βγήκε … παλικάρι στο βασικό εργαλείο χάραξης κοινωνικής πολιτικής. Για αυτό και εσχάτως στις ανακοινώσεις του επικαλείται το έργο που έχει συντελεστεί στο Νομικό Πρόσωπο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ