Παραπολιτικά

28/12/16 14:43

τελ. ενημ.: 28/12/16 15:37

Καρέκλα για τέσσερις;

Μήνας … αυτοδιοικητικού ανασχηματισμού ο προσεχής Μάρτιος. Στο Δήμο, λόγω της πληθώρας των θέσεων, είναι στραμμένο συνήθως το ενδιαφέρον, λογικά όμως μετακινήσεις αναμένονται και στην Περιφέρεια στις θέσεις των θεματικών αντιπεριφερειαρχών.

Κατά πολλούς η θέση του Νο 2, θεματικού αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Υπηρεσιών Θοδ. Βαλσαμίδη, πολύ δύσκολα θα κινδυνεύσει. Για όλους τους υπόλοιπους, ωστόσο, τα πάντα είναι ανοιχτά.

Για τη (λογικά) μια θέση θεματικού αντιπεριφερειάρχη προερχόμενου από τη Χίο μάχη φαίνεται ότι θα δώσουν τέσσερις από τους περιφερειακούς συμβούλους. Ο Κώστας Παπαδόπουλος θα ήθελε να συνεχίσει το έργο του ως Μεταφορών και Δικτύων, ωστόσο η τάση των επικεφαλής να μοιράζουν … χρόνο συμμετοχής σε περισσότερα στελέχη μάλλον απομακρύνει την πιθανότητα.

Ο Γ. Ξενάκης επιφορτίστηκε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΝΑ Χίου, θέση άμισθη προς το παρόν και αβέβαιη για το μέλλον, αν δεν υπάρξουν έμπρακτες κινήσεις για την ουσιαστική λειτουργία της αναπτυξιακής. Στην περίπτωση που η Χρ. Καλογήρου τον καλούσε ως θεματικό αντιπεριφερειάρχη δεν θα απέρριπτε την πρόταση.

«Ελευθέρας» για τον ίδιο λόγο έχει λάβει από το Νότη Μηταράκη και ο αποσπασμένος στο πολιτικό γραφείο του Γιάννης Μανάρας. Οι τελευταίες συχνότερες παρουσίες του στα περιφερειακά γραφεία έρχονται ως εκ μέρους του υπενθύμιση της διαθεσιμότητάς του.

Συνέπεια και αποτελεσματικότητα στην επίσης άμισθη συμμετοχή του στην Οικονομική Επιτροπή έχει επιδείξει μέχρι σήμερα και ο Παντ. Μπουγδάνος. Κι εκείνος από την πλευρά του αναμένει ότι η στάση του θα εκτιμηθεί από τη Χρ. Καλογήρου και ίσως θα επιβραβευθεί με τη δυνατότητα να αποδείξει ότι ήρθε ο καιρός να δοκιμαστεί σε κάτι ανώτερο.

Δύσκολη η επιλογή… 

Σχόλια άρθρου: 0