31.8.2017 15:07

Καλύπτει Μανάρα, σηκώνει ψηλά τα χέρια για ΕΝΑ

Θέμα χρόνου, λογικά, είναι να πέσουν επισήμως οι τίτλοι τέλους στο εγχείρημα αναβίωσης της ΕΝΑ Χίου ως ΕΝΑ Β. Αιγαίου. Σε σημείωμα του για τη χθεσινή επισήμανση της στήλης ο Στ. Κάρμαντζης αδυνατεί να μεταφέρει ελπίδες. Απλά μεταθέτει για αργότερα τα δυσάρεστα. Γράφει:

κ. Διευθυντά,

Απαντώντας σε χθεσινό δημοσίευμα του «πολίτη» που αναφέρεται στην επαναλειτουργία της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΕΝΑ Β. Αιγαίου επιτρέψτε μου, για την αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, να κάνω γνωστά τα εξής:

  1. Στην πολιτική απόφαση της Περιφερειακής Αρχής για την επαναλειτουργία της ΕΝΑ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο τρεις  παράγοντες: α) η απόλυτη ανάγκη της Περιφέρειας για μια υγιή αναπτυξιακή εταιρεία, εργαλείο σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακών προγραμμάτων, β) η διασφάλιση των θέσεων εργασίας της εταιρείας και γ) ο απόλυτος σεβασμός στις υποχρεώσεις της Εταιρείας απέναντι στην τοπική κοινωνία και οικονομία.
  2. Καταβλήθηκε, όπως είναι γνωστό, μια μεγάλη και εργώδης προσπάθεια (αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου, οικονομοτεχνικές μελέτες, εντατική δουλειά από μέλη του Δ.Σ. και στελέχη της εταιρείας). Σ’ αυτή την προσπάθεια ο σημερινός άμισθος Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος, κ. Ι . Μανάρας, είχε και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
  3. Πρώτοι εμείς αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετές δυσκολίες στην προσπάθεια αυτή. Αυτές οι δυσκολίες οφείλονται τόσο στο ασφυκτικό οικονομικό κλίμα της περιόδου που διανύουμε, όσο και στο ασφυκτικό γραφειοκρατικό πλαίσιο που αφορά αναπτυξιακές εταιρείες της αυτοδιοίκησης. Συνεχίζουμε ωστόσο την προσπάθεια για την επαναλειτουργία της εταιρείας. Θα πρότεινα να περιμένουμε την τελική έκβαση προτού εξαχθούν τα όποια συμπεράσματα.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ