25.1.2013 14:09

Αν ήμουν στη θέση του Γιάννη Χαλλιορή

 

… θα αναζητούσα τρόπο η ατομική προεργασία που κάνω για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου και οι επεξεργασμένες και τεκμηριωμένες θέσεις που καταθέτω να βρίσκουν κανάλι δημοσιοποίησης στην κοινωνία και να μην ασφυκτιούν στα περιορισμένα θεσμικά όρια του Συμβουλίου. 

Η «Νέα Αντίληψη» ως δημοτική παράταξη έχει ημερομηνία λήξης τη θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής. Δεν απαιτούνται μαντικές ικανότητες για να το προβλέψεις. Οι σύμβουλοι της δεν έχουν συνοχή, οι περισσότεροι σιωπηλοί καταλαμβάνουν τα έδρανα των συνεδριάσεων απλώς για να μη θεωρηθούν μόνιμοι κοπανατζήδες, ενώ και ο επικεφαλής μοιάζει να έχει λάβει την απόφαση να ιδιωτεύσει μετά την ετυμηγορία του χιώτικου λαού στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Τα πάντα συνηγορούν ότι το ανεξάρτητο δημοτικό πείραμα που δοκιμάστηκε στον τόπο μας πλήρωσε τη βιασύνη εμφάνισης του. Στήθηκε 8 χρόνια νωρίτερα από το χρόνο ιδανικής επώασης του. 

Ο Γιάννης θα περάσει στην αυτοδιοικητική ιστορία του τόπου ως ο προπομπός των σχημάτων που θα ακολουθήσουν, με την κατάργηση της κομματικής ταυτότητας κι επιβολής επί των συνδυασμών της Αυτοδιοίκησης. 

Παρακολουθώντας τον κανείς στις δημοτικές συνεδριάσεις αντιλαμβάνεται ότι η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον τόπο στερώντας του τη δυνατότητα να εφαρμόσει τη διαφορετική φιλοσοφία διοίκησης την οποία επαγγέλλεται. Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της μονομετοχικής Δημοτικής Αναπτυξιακής Ακινήτων δε δίστασε να μιλήσει ακόμα και για πώληση ακινήτων του Δήμου. «Δε μας φοβίζουν τα κλισέ», είπε. Μια τέτοια αντίληψη, η οποία συνδέει μόνιμα κάθε ενέργεια με την αρχή της προστιθέμενης αξίας, έλειψε από τα δημόσια πράγματα τα τελευταία χρόνια. 

Και μπορεί να έχει πάρει τις απόλυτα σεβαστές προσωπικές του αποφάσεις για την επαφή του με την Αυτοδιοίκηση, όμως ας αφήσει ως παρακαταθήκη της παρουσίας του περισσότερο σπόρο από αυτές τις αντιλήψεις. Τον χρειάζεται ο τόπος κι είναι ευθύνη του Γιάννη να εντοπίσει τον τρόπο της πιο αποδοτικής σποράς, πέρα απ’ τα σύνορα των δημοτικών συνεδριάσεων. 

ο θεσιθήρας 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πριν 2 ημέρες

SUPER FALL OFFERS στα Entos