27.11.2012 23:16

Αν ήμουν στη θέση … του Αλέκου Γαϊτάνου

… θα σταματούσα να επηρεάζομαι από το Χατζηγιάνειο «όνειρο ζω μη με ξυπνάτε» και θα αντιμετώπιζα κατά μέτωπο την πραγματικότητα που σχηματίζεται γύρω μου, χωρίς να επιχειρώ να μεταβιβάσω ευθύνες στα τοπικά Μέσα για όσα συμβαίνουν στον εργασιακό μου χώρο.
Δε φταίνε τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την εντύπωση που έχει χαραχτεί στους δημότες για την αποδοτικότητα ορισμένων από τους δημοτικούς υπαλλήλους, των συνδικαλιστών τους συμπεριλαμβανομένων.
Δε φταίνε τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την κατάντια της απόπειρας δημοτικής ανακύκλωσης από την προηγούμενη δημοτική αρχή Χίου, ούτε ποτέ εκείνα έραψαν το στόμα του Συλλόγου των Εργαζομένων των ΟΤΑ, που τότε την ανέχονταν γιατί ήταν «δημοτική».
Δε φταίνε τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για το σχίσμα στους εσωτερικούς κόλπους του σωματείου, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι της καθαριότητας να μην ακολουθούν τις απεργιακές προσταγές.
Δε φταίνε τα τοπικά Μ.Μ.Ε. όταν στις πολλαπλές διαμαρτυρίες σας στους δρόμους κανένας συμπολίτης μας, πλην των «συνήθως υπόπτων» πολιτικά καθοδηγούμενων, δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμα συμπαράστασης.
Δε φταίνε τα τοπικά Μ.Μ.Ε. που δεν κλείνουν τα αυτιά στις καθημερινές οχλήσεις δημοτών ότι τα δικά σας δικαιώματα δεν επιτρέπεται να υπονομεύουν τα δικαιώματα των άλλων.
Όλα αυτά – και πολλά άλλα για τα οποία ο χώρος δεν είναι επαρκής – δεν εφευρίσκονται από τη φαντασία μας, κυριαρχούν στην κοινωνία και απλούστατα δε θέλετε να τα δείτε. Δεν το κάνετε εσκεμμένα, είμαι βέβαιος. Επαρμένοι από τον ενθουσιασμό μιας πιθανής επικείμενης πολιτικής αλλαγής, είστε βουτηγμένοι στην ονείρωξη μιας πιο σύντομης επιβολής της, με παρωπίδες που δε σας επιτρέπουν να δείτε ανοιχτά όσα γύρω σας συντελούνται.
Μην έχετε τουλάχιστον την απαίτηση να σας ακολουθούμε στην πλάνη σας. Αν τα πράγματα δεν ήταν έτσι όπως ακριβώς περιγράφονται, να είστε βέβαιος ότι οι δημότες έχουν τόση κρίση, που δε θα τολμούσε κανένα τοπικό δημοσίευμα να τους την αλλοιώσει.
 
ο θεσιθήρας 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ