29.2.2016 18:02

Η υποδομή του Καστρομηνά

Η πρόσκληση συντονισμού των ερασιτεχνικών θεατρικών σχημάτων του νησιού από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού για την καθιέρωση θεατρικού καλοκαιριού στον Καστρομηνά ενισχύει την πρόθεση του Δήμου Χίου να εδράσει, σταδιακά, όλο και περισσότερες δραστηριότητες του στον εξαιρετικό χώρο. Ήδη στον Καστρομηνά έχει … στρατοπεδεύσει η Υπηρεσία Πρασίνου και κατά καιρούς κατατίθονται ουκ ολίγες σκέψεις για φιλοξενία δραστηριοτήτων συναφών με το περιβάλλον και εν γένει με την Πράσινη Ανάπτυξη.

Όλα αυτά βέβαια δεν συνοδεύονται κι από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό αξιοποίησης της δημοτικής έκτασης. Η προετοιμασία των δημοτικών υπηρεσιών ενόψει κατάρτισης μελετών δεν έχουμε πάρει μυρωδιά να αγγίζει μέχρι τώρα το μέλλον του Καστρομηνά. Ένας χώρος για να αξιοποιηθεί επιβάλλεται να διαθέτει και την ανάλογη υποδομή και στον δημοτικό Καστρομηνά, επί παραδείγματι, δεν έχει φτάσει ακόμα ούτε η οπτική ίνα, ο βασικός δίαυλος επικοινωνίας και σύνδεσης του χώρου.

Θα ήταν ευχάριστη έκπληξη η ανακοίνωση ότι … έχουν γνώσιν οι φύλακες, Ότι δηλαδή οι δημοτικές υπηρεσίες δεν έχουν λησμονήσει τον Καστρομηνά, τον έχουν συμπεριλάβει στο σχεδιασμό τους και ετοιμάζουν τις προτάσεις τους. Κι αν δεν το έχουν ήδη σκεφτεί να αποτελέσει η υπόμνηση αυτή την ουσιαστική αφορμή για να αντιδράσουν. 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ