4.2.2014 16:35

Η τηλεδιάσκεψη

Στα «μερεμέτια» του «Καλλικράτη» έχουν εναποτεθεί πολλές ελπίδες. Μια από αυτές και η προσδοκία των νησιωτών περιφερειακών συμβούλων ότι θα επανέλθουν σε λογικά επίπεδα τα έξοδα παράστασης για τις συνεδριάσεις στις οποίες λαμβάνουν μέρος. Το πήγαινε – έλα στη Μυτιλήνη για τους Χιώτες ενδεχόμενα φαντάζει εύκολη υπόθεση. Για να ρωτήσουμε και Σαμιώτες ή Ικαριώτες… Σήμερα καλύπτεται το κόστος μετακίνησης ενός περιφερειακού συμβούλου, σαν άνθρωπος όμως έχεις και δαπάνες φαγητού ή και ύπνου, αν η συνεδρίαση τραβήξει και χαθεί το πλοίο ή το αεροπλάνο.

Είναι μια από τις αιτίες της … κοπάνας πολλών από τους περιφερειακούς συμβούλους από τις συνεδριάσεις, ιδιαίτερα όταν νοιώθουν ότι τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη δεν ελκύουν πολύ το ενδιαφέρον τους.

Στην πρόσφατη συνέντευξη Γιακαλή τον ρωτήσαμε τι εμποδίζει την Περιφέρεια να μπει σε μια hi-teck εποχή, με δυνατότητα συνεδριάσεων μέσω τηλεδιάσκεψης, ώστε και τοπικά να υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης από τους εκπροσώπους των Μέσων.

«Υπάρχει σύστημα τηλεδιάσκεψης, είναι όμως και θέμα συνοχής του οργάνου», ήταν η θέση του περιφερειάρχη, ο οποίος αναπέμπει τις ελπίδες του σ’ αυτά τα «μερεμέτια» που λέγαμε… Είναι όμως λύση; 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ