23.7.2014 19:51

Η πρώτη στενωπός

Πολλά ειπώθηκαν και γράφηκαν κι ακόμα περισσότερα αμφισβητήθηκαν σχετικά με την ανεξάρτητη φυσιογνωμία της δημοτικής «Πρωτοβουλίας». Κάθε φορά που ένα στέλεχος προσχωρούσε ή εντάσσονταν στο συνδυασμό έδινε τροφή για συζητήσεις, που τις περισσότερες φορές ήταν αντικρουόμενες.

Το μυστικό της επιτυχίας ήταν ότι ο στενός πυρήνας της δημοτικής παράταξης κράτησε καθαρές αποστάσεις από όλους κι από όλα. Δεν έθεσε ποτέ υπό αμφισβήτηση την αρχική πρόθεση, να απεμπλέξει τις κομματικές γραμμές από την αυτοδιοικητική του παρουσία και σε σχεδόν απόλυτο βαθμό το πέτυχε.

Έρχεται όμως η στιγμή που πρέπει να αποφασίσεις με ποιον θα πας και ποιόν θα αφήσεις… Η πρώτη δοκιμασία για τη δημοτική πλειοψηφία αναμένεται όταν έρθει η στιγμή να εκδηλώσει την προτίμηση της στην εκλογή διοίκησης στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Εκεί τα κόμματα δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι ήρθε η στιγμή της αποχώρησης και δίνουν ακόμα μάχες περί όνου σκιάς.

Μαθαίνω ότι ο νέος δήμαρχος δέχεται ήδη διερευνητικές κρούσεις. Τι θα κάνει ως το τέλος είναι λάθος να το προκαταβάλουμε. Προσωπικά πιστεύω ότι θα ακολουθήσει ότι του πει η … καρδιά του. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ