12.1.2015 12:47

Η πικρία Μαλαφή

Έχει άδικο να θεωρεί εαυτόν ριγμένο στην εσωκομματική διαμάχη ο Γ. Μαλαφής; Πάμε το χρόνο λίγο πιο πίσω, τότε που στη Ν.Δ. διεξάγονταν η τιτανομαχία Αντώνης ή Ντόρα για την προεδρεία. Στο νησί μας βασίλευε το πολιτικό δίδυμο Μουσουρούλης – Πίττας θυμίζω, και τότε και οι δυο τους είχαν ταχθεί ανοιχτά με την υποψηφιότητα της Ντ. Μπακογιάννη. Μεταξύ των ολίγων δυνατών ονομάτων που ανέλαβε να κινητοποιεί τη βάση της Ν.Δ. υπέρ του Αν. Σαμαρά ήταν ο Γ. Μαλαφής, το επιτελείο του οποίου τότε είχε σηκώσει το βάρος του συντονισμού εκείνης της προσπάθειας.

Έκτοτε ο Μαλαφής δεν διεκδίκησε αξιώματα. Για πρώτη φορά διεκδίκηση το δικαίωμα μιας δοκιμασίας με τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο κι είδε την ομάδα Σαμαρά να του συμπεριφέρεται με αγνωμοσύνη, δίχως μάλιστα να υπάρχει η έντονη πίεση συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο, καθώς θυμίζω ότι ο Γ. Ξενάκης μπήκε σ’ αυτό δίχως να επιμείνει.

Τούτο δεν μπορεί να ξεπεράσει με ευκολία ο Μαλαφής. Θα τον κάνει πιο σοφό άραγε το πάθημα;

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ