Παραπολιτικά

13/3/13 14:40

τελ. ενημ.: 13/3/13 14:40

Η νέα φουρνιά των επιστημόνων

Όλα κι όλα, για να εξηγηθώ, η προχθεσινή προτροπή στον πρώην πλέον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου να αναλάβει την ευθύνη ναυαγίου της Φαρμακαποθήκης απλά συνέπεσε με την πρόθεση παραίτησης του Θ. Νικολαϊδη.

Την ώρα που περνούσε απ’ τη δική μου σκέψη η προτροπή, την ίδια ώρα ο Θοδωρής την υλοποιούσε, προς τιμήν του, αποδεικνύοντας στους συναδέλφους και την κοινωνία ότι υπάρχουν πρόσωπα που αντιλαμβάνοται μέχρι ποιού σημείου λογίζεται η προσφορά.

Η αντρίκια παραίτηση Νικολαϊδη είναι το πρώτο βήμα, υπάρχει ένα ακόμα, το δυσκολότερο, για να μπουν οι βάσεις να υπερβεί ο κλάδος των φαρμακοποιών τη βαθιά τοπική κρίση. Να βγει μπροστά και να αναλάβει πρωτοβουλίες η νέα γενιά φαρμακοποιών του νησιού, η οποία έχει πάρει ήδη τα ηνία στις περισσότερες οικογενειακές επιχειρήσεις.

Να τολμήσει να ζητήσει απ’ τους παλιότερους να παραμερίσουν και να τους δώσουν χρόνο να αποδείξουν αν μπορούν να διαθέτουν αντιπρόταση για τη σωτηρία της Φαρμακαποθήκης και κατά συνέπεια της φαρμακευτικής διασφάλισης του νησιού. Η πρόταση προσκρούει στο ότι η Φαρμακαποθήκη διαθέτει συγκεκριμένους μετόχους. Μήπως, όμως, με δεδομένο ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να καταθέσουν λύση άρσης του αδιεξόδου, μια σύντομη ανάδειξη νέας – και ηλικιακά – διοίκησης του Φαρμακευτικού Συλλόγου, μπορεί να εισφέρει κάτι παραπάνω αυτή την κρίσιμη ώρα;

Σχόλια άρθρου: 0