20.5.2013 15:24

Η μόνη

Ένας αστάθμητος παράγοντας ή μια πολύ δυνατή θεομηνία είναι σε θέση να ανατρέψουν με χαρακτηριστική ευκολία ένα σχεδιασμό, όταν η αναφορά γίνεται για την Πολιτική Προστασία. Η διαπίστωση αυτή δεν μπορεί επ’ ουδενί να μειώσει την προσπάθεια που καταβάλει στο πόστο της η Αθ. Θλιβίτου.
Ίσως επηρεασμένη απ’ την καταστροφή του καλοκαιριού, ίσως παρακινούμενη από το πάθος των πολλών εθελοντικών ομάδων που διαρκώς φύονται στο νησί μας, χωρίς την παραμικρή υποστήριξη, η Αθηνά έχει πετύχει να διατηρεί επίκαιρη την ανάγκη της προσωπικής ενεργοποίησης του καθενός για να αποφευχθούν καταστροφές όπως αυτή που ζήσαμε.
Ξέρει ότι η δουλειά της μένει στην αφάνεια. Θαρρώ ότι έχει όμως την πιο υψηλή ανταμοιβή μέχρι σήμερα από την κοινή παραδοχή των εθελοντών ότι είναι η μόνη που, αν μη τι άλλο, πασχίζει και προσπαθεί για κάποιο αποτέλεσμα. Κι όταν ο καλός λόγος βγαίνει χωρίς σκοπιμότητα, αποκτά απείρως μεγαλύτερη βαρύτητα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ