13.3.2013 14:45

Η επιμονή

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κ. Μούνδρος παρακινεί τον εμπορικό κόσμο σε κινήσεις ανατροπής του ταμπού του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, εν γνώσει του ότι θα … φάει πόρτα. Το πράττει με συνέπεια χρόνια τώρα, πέρσι για πρώτη φορά με θεσμική ιδιότητα και μάλιστα για τον τουρισμό. Ας μη λησμονηθεί ότι ο Κωστής γίνεται ο κατ΄ εξοχήν αποδέκτης του αιτήματος των επισκεπτών μας, ενώ είναι και ο ένας από τους δυο στο δημοτικό σχήμα με επιχειρηματικό δαιμόνιο εξασκημένο εδώ και χρόνια.

Ίσως αν είχε παραστάσεις μόνο από το επιχειρείν να συντάσσονταν με τη λογική – μπακάλη που έχει κυριαρχήσει στην αγορά μας. Η επαφή με τον τουρισμό του διεύρυνε τους ορίζοντες και τον κάνει να δει ότι το αίτημα ανάπτυξης του τουρισμού συνεπάγεται υποχρεωτικές θυσίες, μια από τις οποίες είναι οι επιβεβλημένες τροποποιήσεις στην απαρχαιωμένη λειτουργία της αγοράς. Εκτός κι αν η αγορά μας αντιλαμβάνεται ότι ο τουρισμός δεν της είναι και τόσο απαραίτητος…

Σιωπηρός σύμμαχος

Το πρόβλημα για τον Κ. Μούνδρο είναι ότι η κοινωνία δε δείχνει σημάδια επαρκούς ωρίμανσης, κατάλληλα να ενσωματώσουν αναγκαίες αλλαγές. Όσοι κρατούν τα γκέμια της παραμένουν όμηροι του λαϊκισμού και της δύναμης του αδιατάρακτου σημερινού status.

Σε όσα λέει – και κυρίως σε όσα δε λέει ακόμα – ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, διαβλέπω, ωστόσο, έναν απρόσμενο σύμμαχο για τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης. Έχω την αμυδρή εντύπωση ότι το αποτέλεσμα του ερωτηματολογίου που διενήργησε πρόσφατα το Επιμελητήριο, σε συνδυασμό και με τις δικές του επαφές με τους Τούρκους επιμελητηριακούς παράγοντες, έχουν μετακινήσει αθόρυβα το Γ. Γεωργούλη στην ομάδα των υποστηρικτών των σταδιακών αλλαγών στο ωράριο εργασίας της αγοράς. Θα τολμήσει να το ομολογήσει δημόσια ο πρόεδρος ή θα παραμείνει δέσμιος των προεκλογικών του δεσμεύσεων για το θέμα;

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ