29.8.2017 14:18

Χιώτικη ηγεσία κατά το 1/3 με Καμίνη

Με την επιλογή του ονομαζόμενου προοδευτικού χώρου να εκλέξει πρώτα αρχηγό και μετά να σχηματοποιήσει την κομματική μορφή του δεν θα ασχοληθώ, θα το κρίνει η εξέλιξη των πραγμάτων. Χθες ο Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε επισήμως την πρόθεση του να διεκδικήσει την ηγεσία του απροσδιόριστου πολιτικού φορέα, πιθανόν ένας από τους 5-6 που τελικώς θα τεθούν στην κρίση του επίσης απροσδιόριστου εκλογικού σώματος.

Εγώ κρατώ το γεγονός ότι ο δήμαρχος έχει καταγωγή Χιώτικη και συγκεκριμένα Βρονταδούσικη και μάλιστα όχι απλώς δεν την κρύβει αλλά την επισημαίνει με την πρώτη ευκαιρία. Γιατί δεν έχουμε εκμεταλλευτεί την τάση του, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Στην περίπτωση πάντως που ο Γ. Καμίνης επιτύχει την εκλογή – κι όπως φαίνεται θεωρείται η πιο υπολογίσιμη υποψηφιότητα για να σπάσει το προβάδισμα της Φ. Γενηματά – θα είναι ο δεύτερος, μετά τον Ανδρ. Παπανδρέου, ηγέτης της μεταπολιτευτικής συνέχειας του πολιτικού χώρου του κέντρου στους συνολικά 6 προέδρους του (Ανδρ. Παπανδρέου – Κ. Σημίτης – Γ. Παπανδρέου – Ε. Βενιζέλος – Φ. Γενηματά). Δυο στους 6 δηλαδή με χιακή καταγωγή, ιδιαιτέρως τιμητικό ποσοστό.

Θα επηρεάσει τους Χιώτες εκλογείς η καταγωγή του δημάρχου ή θα λειτουργήσουν με κριτήριο την τυφλή προσήλωση στη σημερινή ηγεσία;

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ