5.4.2013 17:03

Το Γούβι και η αμαρτωλή διοίκηση

Η περίπτωση της διαμόρφωσης του παραλιακού χώρου στο Γούβι είναι απόλυτα περιγραφική του φρενοκομείου «Η Ελλάς». Κανένας δεν έχει να προσάψει στο έργο κάτι. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι τα παλαιότερα και πιο πρόσφατα μπαζώματα απέδωσαν ελεύθερους και σχετικά καλαίσθητους χώρους σε μια παραλιακή πόλη που τους είχε ανάγκη, όπως ο Βροντάδος.

Η φιλοσοφία των Αυτοδιοικήσεων δυο – τρεις δεκαετίες πριν, ότι δημιουργώ στον τόπο μου κι ας μην έχω τις ευλογίες της νομοθεσίας, στηρίχθηκε στην επίσης επικρατούσα λογική στη χώρα μας «παρανόμησε και η αυθαιρεσία σου θα βρεθεί τρόπος να νομιμοποιηθεί». Αυτό κι έκαναν.

Τα τελευταία χρόνια, όταν οι δυνατότητες νομιμοποίησης παρέχονταν με τη συχνότητα και τις διευκολύνσεις των καταναλωτικών δανείων, ο Δήμος Ομηρούπολης επιχείρησε να καταστήσει νόμιμες τις επεμβάσεις επί του αιγιαλού, το θέμα όμως έμεινε στη μέση. Μοιραίο λάθος η απόφαση της δημοτικής αρχής Μαλαφή, εκείνης που πάλεψε για τη νομιμοποίηση, να προσθέσει το κερασάκι της αυθαιρεσίας, με την έμπνευση δημιουργίας μιας καντίνας. Ως γνωστόν, μόλις ο περίοικος αισθανθεί ότι του απειλείται η ησυχία γίνεται υπερασπιστής του νόμου. Άρχισε τις καταγγελίες στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, η οποία, είκοσι χρόνια μετά, θυμήθηκε το σύνολο των αυθαιρεσιών και έραψε το «κουστουμάκι» των 120.000 ευρώ πρόστιμο στο Δήμο.

Ο Δήμος, όμως, δέχεται συμβουλές να μην πληρώσει, να πάει το θέμα εφετειακά κι εκεί να διεκδικήσει το δίκιο του. Εν ολίγοις, με τους γνωστούς ρυθμούς της Δικαιοσύνης, δυο χρονάκια ακόμα μέσα στο νερό.

Με λίγα λόγια η υπόθεση θα περάσει από καμιά πενηνταριά συνολικά δημοσίους υπαλλήλους, θα φάει αμέτρητες εργατοώρες, για να πάρει τα λεφτά το Δημόσιο από τη μια του τσέπη και να τα βάλει στην άλλη. Ενώ κάλλιστα, με μια απόφαση νομιμοποίησης, χωρίς επιβάρυνση, όλων των δημοτικών αυθαιρεσιών που δεν ενοχλούν, η υπόθεση θα είχε λήξει προ πολλού. Αλλά πώς θα ταϊστεί το τέρας της γραφειοκρατίας;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ