12.1.2013 16:02

Για αυτό φέρουν ευθύνη

Είδα το πρόσωπο μου ως και σε φυλλάδιο, έλειπε βέβαια το wanted, γιατί ευθέως υποστήριξα την άποψη ότι οι υπάρχουσες δομές καθαριότητας του Δήμου Χίου και η κρατικοδίαιτη λογική των υπηρεσιών του αδυνατούν να στηρίξουν την ανακύκλωση.

Επανέρχομαι για να υποστηρίξω ότι τώρα αδυνατούν ως και να τηρήσουν τις ελάχιστες δημοτικές δεσμεύσεις που απορρέουν από τη σύμβαση που υπέγραψαν με τον ανάδοχο.

Ανάμεσα σ’ αυτές περιλαμβάνεται και η υποχρέωση του Δήμου να διαθέσει και να αδειοδοτήσει χώρο προσωρινής εναπόθεσης των ανακυκλώσιμων υλικών.

Μήνες τώρα γνωρίζει αυτή την υποχρέωση, πλην όμως λύση δεν έχει. Περιμένει τον ιδιώτη να αναπτύξει το σύστημα των κάδων, χωρίς να έχει χώρο να εναποθέτει τα υλικά που θα μαζεύει!

Υποθέτοντας ότι οι υπηρεσίες δεν καίγονται ιδιαίτερα για το θέμα, αν ο δήμαρχος επιθυμεί να δοθεί λύση και να μη γίνει ανέκδοτο τετραετούς διάρκειας η ανακύκλωση, ας φωνάξει τον ανάδοχο στο γραφείο του κι ας του … αναθέσει κι αυτή την ευθύνη.

 Να βρει εκείνος τον κατάλληλο χώρο, να τον αδειοδοτήσει στο άψε – σβήσε και να αναλάβει ο Δήμος τη δαπάνη της εκμίσθωσης. Ειδάλλως, όση ανακύκλωση είδαμε δυο χρόνια τώρα, άλλη τόση θα δούμε και τα επόμενα δυο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πριν 2 ημέρες

SUPER FALL OFFERS στα Entos