11.6.2015 14:27

Ευκαιρία καλύτερης προετοιμασίας

• ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Η παρουσία στη Χίο των δυο βουλευτών, σταθερή και σίγουρη μόνο τις Παρασκευές, όταν δεν έχουν κοινοβουλευτικά καθήκοντα, καθόρισε και τον προσδιορισμό της διενέργειας της θεματικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το αεροδρόμιο. Στην αυριανή Παρασκευή απουσιάζει ο δήμαρχος, οπότε ως η πλέον κατάλληλη ημερομηνία κρίθηκε η Παρασκευή 19 Ιουνίου.

Ίσως καλύτερα, γιατί η προγραμματισμένη για την περασμένη εβδομάδα συνεδρίαση ανέδυε μια προχειρότητα. Οι ενδιαφερόμενοι δεν ήταν επαρκώς ενήμεροι, από το προεδρείο δεν καταβλήθηκε καμία ιδιαίτερη προσπάθεια ανάδειξης της συνεδρίασης και εν τέλει κανείς δεν ήταν σίγουρος τι είδους συζήτηση θα προκαλούνταν. Ποια η αρχή, η μέση και το τέλος της. Ποια εισήγηση θα προηγούνταν και ποιος θα ήταν ο στόχος της συνεδρίασης, πέρα από την κατάθεση των κλασσικών απόψεων φορέων και πολιτών.

Το διάστημα μέχρι τις 19 Ιουνίου είναι επαρκές για το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου να οργανώσει καλύτερα την πρώτη θεματική συνεδρίαση. Να δώσει κύρος στη διαδικασία ώστε σταδιακά, πέρα από το αεροδρόμιο, στις θεματικές συνεδρίες να ανοίξει μια ουσιαστική πύλη διαλόγου για τα κορυφαία ζητήματα του τόπου. Η πρώτη θεματική συνεδρίαση θα αποτελέσει το πρόκριμα αν αξίζει να ακολουθήσουν κι άλλες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ