4.7.2013 16:15

Επιστροφή στα παλιά λημέρια

Στο σπιτικό που ο ίδιος έχτισε επέλεξε να επιστρέψει τελικά ο πρώην δήμαρχος, Μ. Μεννής. Δίχως να τον φοβίζει η φράση «από δήμαρχος, κλητήρας», το πρόσωπο σύμβολο του Βροντάδου στο χώρο της Αυτοδιοίκησης εξελέγη, ομόφωνα αποδεκτός, από το διοικητικό συμβούλιο της «Προμηθευτικής» νέος της πρόεδρος, στη θέση του παραιτηθέντος Στρ. Γδύση, ο οποίος παρέμεινε πάντως μέλος της διοίκησης.

Γνωρίζοντας κάπως παραπάνω το Μάρκο μπορώ να εικάσω ότι στις επάλξεις τον οδήγησε η επιθυμία του να δει όσα ο ίδιος έστησε να παίρνουν ζωή, καθώς η κληρονομιά του στην «Προμηθευτική» τα τελευταία χρόνια είχε απαξιωθεί, αφήνοντας εν τέλει την εντύπωση ότι επρόκειτο για λαθεμένες στρατηγικές κινήσεις της τότε εποχής. Κάπως έτσι μπορώ να ερμηνεύσω την απόφαση επαναδραστηριοποίησης από έναν άνθρωπο που έδειχνε συμβιβασμένος με το νέο ρόλο του ψαρά.

Η επιστροφή …στα όπλα του πρώην δημάρχου σηματοδοτεί όμως και κάτι ακόμα. Τη βαθύτατη ένδεια στελεχών νεότερης γενιάς γύρω από τον Πολύδωρο με τη διάθεση να παραλάβουν καυτές πατάτες και να τις …ψήσουν όπως τους πρέπει.

Εννοείται, φυσικά, ότι έχει πέσει στη δουλειά με τα μούτρα, με πρώτο στόχο να επανεργοποιήσει τη λειτουργία της λιμνοδεξαμενής του Αίπους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ