21.10.2013 14:29

Επιστρέφει η αμοιβή των συμβούλων

Φαίνεται ότι στο Υπουργείο Εσωτερικών διαβλέπουν έντονη την απροθυμία των πολιτών να αναμειχθούν με τις επικείμενες εκλογές της Αυτοδιοίκησης και ήδη ετοιμάζονται να επαναφέρουν ένα παλαιότερο – και σωστό – καθεστώς. Την αμοιβή των συμβούλων, ως έξοδα παράστασης, για την παρουσία τους στα Δημοτικά Συμβούλια.
Η συγκεκριμένη αμοιβή, μεταξύ άλλων, είχε πέσει θύμα του Μνημονίου και εδώ και δυο χρόνια οι απλοί σύμβουλοι δεν έπαιρναν ούτε ένα σεντς για την ενασχόληση τους με τα κοινά. Κάποιοι τότε είχαν θεωρήσει ότι έπρατταν σωστά. Η πράξη, φυσικά, άλλα δείχνει. Για αυτό, άρον – άρον, επιστρατεύουν στον «αντί – Καλλικράτη» τις αποζημιώσεις με τα εξής δυο άρθρα:
- «Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, πλην αυτών που λαμβάνουν αντιμισθία, τα οποία μετέχουν στις συνεδριάσεις του, δικαιούνται αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις μέχρι και δεκαπέντε συνεδριάσεις το χρόνο. Η αποζημίωση αυτή είναι ίση με ποσοστό επί των μηνιαίων εξόδων παράστασης του δημάρχου.».
-«Τα μέλη της οικονομικής επιτροπής, πλην αυτών που λαμβάνουν αντιμισθία, τα οποία μετέχουν στις συνεδριάσεις της, δικαιούνται αποζημίωση για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις μέχρι και δεκαπέντε συνεδριάσεις το χρόνο.»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ