24.7.2014 13:26

Έπεσαν από τα σύννεφα;

• ΣΝΟΜΠΑΡΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

Σχεδόν απηυδισμένα εγκατέλειψαν το Επιμελητήριο τα μέλη της Διοικούσας του Επιτροπής χθες το μεσημέρι. Λίγο νωρίτερα είχαν προσκαλέσει τους ταξιδιωτικούς πράκτορες του νομού στα γραφεία του Επιμελητηρίου προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις κινήσεις που ως τώρα έχουν γίνει προκειμένου να μπει αεροπορική σύνδεση με την Κωνσταντινούπολη και στην ουσία να τους μεταβιβάσουν την ευθύνη συνέχισης των επαφών.

Έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε μόλις ένας, για όλους τους υπόλοιπους προφανώς δεν είχε την παραμικρή αξία το θέμα. «Ποιος ο λόγος να εγκαταλείπουμε τις δουλειές μας, όταν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι δε δίνουν τσακιστή δεκάρα;», αναρωτιούνταν μετά το ναυάγιο της προσπάθειας τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου.

Δεν ξέρω γιατί το πήραν τόσο κατάκαρδα. Θα ήταν πολύ πιο ψύχραιμη η θεώρηση των πραγμάτων αν εδώ και καιρό είχαν συνειδητοποιήσει ότι με την εξαίρεση ενός δεν υφίσταται επαγγελματική κατηγορία «τουριστικών πρακτόρων». Ταξιδιωτικών να το δεχτώ, αλλά τουριστικών σίγουρα όχι. Είναι κι αυτή μια από τις πολλές αιτίες που δεν λέει να ανατάξει ο τουρισμός και ανέκαθεν αναρωτιόμουν πως είναι δυνατόν το σοβαρό αυτό κενό να μην το έχει εντοπίσει η άνεργη νέα γενιά για να το καλύψει.

Κακώς λοιπόν έπεσαν από τα σύννεφα οι επιμελητηριακοί. Κάπου εδώ κολλά γάντι η ρήση του Αντ. Ζαννίκου «είμαστε ρηχό πιάτο» κι αυτό είναι όλο. Τα υπόλοιπα είναι δυστυχώς παρεπόμενα.    

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ