4.1.2016 16:52

Επέλεξε την αυστηρή ουδετερότητα

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την εκλογή προέδρου στη Ν.Δ.. Σε τοπικό επίπεδο συγκλονιστικές μετακινήσεις, άξιες συζήτησης, δεν έχουν πραγματοποιηθεί και έχω την εντύπωση ότι ούτε θα τις δούμε ως το τέλος. Η εκκρεμότητα επανατοποθέτησης του Ν. Μηταράκη μάλλον θα παραμείνει μέχρι τέλους. Το πνεύμα των ημερών έπεισε το βουλευτή να μην εκτεθεί σε νέες περιπέτειες και να μην δημοσιοποιήσει την ατομική του προτίμηση για το β’ γύρο, έστω και αν, ως άνθρωπος, έχει κι εκείνος την κλίμακα της προσωπικής του συμπάθειας.

Ούτε Βαγγέλης, ούτε Κυριάκος θα βγει επομένως από το στόμα του Νότη ως επίσημη …. καθοδήγηση προς τους πολιτικούς φίλους τους. Τους οποίους εξάλλου δεν είχε δεσμεύσει ούτε κατά την αρχική του επιλογή υπέρ Τζίτζι.

Η πρώτη φορά

Εκείνο που είναι πάντως αξιομνημόνευτο, σε τοπικό πάντα επίπεδο, είναι πως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η Χίος έγινε γήπεδο φιλοξενίας της «γαλάζιας» κομματικής διαμάχης. Θυμάμαι, ας πούμε, κατά το παρελθόν, ότι στη σύγκρουση γιγάντων Σαμαρά – Ντόρας δεν σκίζονταν οι δυο αντίπαλοι ποιος θα πρωτοέρθει στη Χίο. Τώρα κατά σειρά Μεϊμαράκης, Τζιτζικώστας και Μητσοτάκης επέλεξαν τη Χίο, όταν, επί παραδείγματι, από την πιο ισχυρή πληθυσμιακά εκλογική περιφέρεια της Μυτιλήνης δεν πέρασε κανείς.

Η (σωστή ή όχι η πορεία θα δείξει) απόφαση Μηταράκη να τοποθετηθεί ευθέως υπέρ Τζιτζικώστα διαδραμάτισε λογικά σίγουρα το ρόλο της κι ήταν καθοριστική για να τοποθετήσει το νομό μας στο κέντρο της προεδρικής κομματικής αντιπαράθεσης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ