3.10.2013 18:36

Το επαναφέρει. Στη Χίο μας ενδιαφέρει;

Στο παρελθόν είχαμε τον ενδοιασμό ότι επρόκειτο για εμμονή του τότε αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαρ. Αθανασίου, περισσότερο για να χαϊδέψει τα αυτιά του μελλοντικού του εκλογικού ακροατηρίου στη Λέσβο. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει φυσικά να θεωρείται σύμπτωση.

Την υποδιαίρεση των μεγάλων νησιωτικών δήμων σε περισσότερους επανέφερε ως ενδεχόμενο και ο νέος υπουργός Εσωτερικών σε σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο. Ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε μόνο στους Δήμους Λέσβου, Ρόδου και Κέρκυρας, κανένας φυσικά δεν αποκλείει ότι, αν ο κύκλος της συζήτησης ανοίξει, οι τρεις νησιωτικοί δήμοι δε θα μπορούν να γίνουν πέντε ή έξι.

Το συγκεκριμένο ζήτημα θεωρείται μάλλον τελεσίδικο για την τοπική μας κοινωνία. Αν και, ειδικά στα χωριά της περιφέρειας, η απουσία δημοτικής φροντίδας είναι εμφανής, δεν υπάρχουν προσωπικότητες που να θέτουν θέμα νέας δημοτικής χωροταξίας.

Μη βιαστείτε να υποθέσετε ότι συντάσσομαι με αυτή την προοπτική. Δεν είμαι καθόλου πεπεισμένος ότι μας λύνει κάποια από τα προβλήματα. Κρίνω όμως ότι ως κοινωνία έχουμε την ελάχιστη υποχρέωση να συζητήσουμε το θέμα, να ελέγξουμε τις θετικές και τις αρνητικές πτυχές των δυο ενδεχόμενων. Γιατί, αν αργότερα συμφωνηθεί ότι κακώς δεν μπήκαμε και εμείς στην ομάδα των νησιωτικών δήμων, η διοίκηση των οποίων έγινε δυσχερέστατη από την Καλλικρατική επιλογή «κάθε νησί και δήμος», απλά θα έχουμε χάσει οριστικά το τρένο. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ