26.6.2017 16:33

Εντάξει, εμείς γνωριζόμαστε...

Ξεφυλλίζοντας κανείς τις ηλεκτρονικές σελίδες ενημέρωσης σχηματοποιεί την άποψη ότι όλο το νησί καταδικάζει απερίφραστα τη στάση της δημοτικής αρχής στο θέμα των συμβασιούχων της καθαριότητας. Συνομιλώντας, ωστόσο, με την πραγματική κοινωνία διαπιστώνει ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που η επίδειξη πυγμής της δημοτικής αρχής είναι ήδη δικαιωμένη. Πως εξηγείται αυτή η αντίφαση;

Εδώ και χρόνια το σύστημα Σοβιέτ στο νησί μας έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες δομές εντυπωσιασμού και επιρροής της «μεγάλης εικόνας». Καταδικαστικές για τη στάση της δημοτικής αρχής ανακοινώσεις εξέδωσαν στο άψε σβήσε: η ΛΑΣ, το Σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ και φυσικά η Τ.Ο. Χίου του Κ.Κ.Ε..

Στο μάτι χτυπούν πολλά και διαφορετικά. Στην ουσία αρκούσε η τελευταία ανακοίνωση για να καλύψει τους πάντες. Τοπική Οργάνωση Χίου του Κ.Κ.Ε.. Ένα μέλος της ηγείται σε κάθε σωματείο από τα προαναφερόμενα και διάφορα άλλα συμμετέχουν στις, συνήθως, μονοκομματικές διοικήσεις τους. Ένα καταμετρημένο εκλογικά 8% δημιουργεί την εντύπωση της ομόθυμης καταδίκης.

Το περίεργο είναι γιατί δεν έχουν ακόμα καταδικάσει ο Σύλλογος Δασκάλων ή ο Σύλλογος Απογόνων Εθνικής Αντίστασης και κάμποσοί ακόμα παρόμοιοι τίτλοι, απομεινάρια της μεταπολιτευτικής Χίου. Με τη διαφορά ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται και δεν τσιμπά. Σε αντίθεση με τα Μέσα, που συνεχίζουν να αποθεώνουν το Σοβιέτ σύστημα ενημέρωσης.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ