Παραπολιτικά

18/10/13 18:45

τελ. ενημ.: 18/10/13 18:45

Ενιαίο εισιτήριο

Στην αποτελεσματικότητα άριστα δεν παίρνει, αδιαμφισβήτητα όμως ο Παν. Στεφάνου είναι από τους δημοτικούς παράγοντες που όταν μιλά σε υποχρεώνει να βασανίσεις τη σκέψη σου. Στη σύσκεψη για τον τουρισμό άγγιξε μια από τις σοβαρές πτυχές του προβλήματος. Ο επισκέπτης φτάνει στα αξιοθέατα που του προτείνουμε και διαπιστώνει ότι είναι κλειστά!

Ο αντιδήμαρχος πρότεινε την καθιέρωση ενιαίου εισιτηρίου για όλους τους μουσειακούς χώρους της Χίου, το οποίο στη συνέχεια θα κατανέμεται με τρόπο που θα συμφωνηθεί μεταξύ τους. Να μπορεί δηλαδή ο επισκέπτης με το ίδιο εισιτήριο να επισκεφτεί το Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς, τη Δημοτική Πινακοθήκη ή το Εκκλησιαστικό Μουσείο Κουρουνίων.

Ουδείς έδωσε ιδιαίτερη σημασία, απλά γιατί μια τέτοια πρόταση προϋποθέτει συντονισμό και δουλειά, σπάνια στοιχεία στον τόπο μας. Για να είναι βέβαια πιο ολοκληρωμένη, θα έπρεπε να εξαιρεί τα εποπτευόμενα από το Υπουργείο Πολιτισμού μουσεία, εκεί απαγορεύεται δια ροπάλου κάθε ανάμειξη, και φυσικά θα έπρεπε να διαμορφωθεί πιο σφαιρικά από τον άτυπο φορέα για τη συνεργασία των Μουσείων που είχε ξεκινήσει άοκνα η Φ. Φαφαλιού. Μήπως για αυτό πέρασε κάποια στιγμή από εκεί; 

Σχόλια άρθρου: 0