23.7.2015 17:41

Ένας Κρούγκμαν για τη Συντονιστική του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν θα ήταν κάπως βαρετό να αρχίσω  σήμερα το παρασκήνιο για όσα έλαβαν χώρα στη Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο; Ποιοι είναι με τον Τσίπρα, ποιοι αλληθωρίζουν προς Αριστερή Πλατφόρμα μεριά κι ίσως και πιο αριστερά μικρή σημασία έχει. Όλοι οι μετέχοντες στη Συντονιστική είναι πλασμένοι για πολύ μεγαλύτερα στάδια πολιτικής. Για αυτό σήμερα λέω να μην τους κακοκαρδίσω,  να τους αφιερώσω απλώς έναν Πολ Κρούγκμαν, ίσως καταλάβουν που μας οδήγησαν, διαβάζοντας τις αναθεωρημένες σκέψεις ενός από  τους πυλώνες της μέχρι σήμερα πολιτικής τους.

Σε συνέντευξή του στο CNN o Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος που τάσσεται ανοιχτά εναντίον των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα, επεσήμανε την πιθανότητα να υπερεκτίμησε τελικά την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης. 
Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο, ο Κρούγκμαν παραδέχτηκε ότι ήταν ένα «σοκ» γι’ αυτόν όταν συνειδητοποίησε ότι η ελληνική κυβέρνηση «πίστευε παραδόξως ότι μπορούσε απλώς να απαιτήσει ευνοϊκότερους όρους, χωρίς ωστόσο να έχει εναλλακτικό σχέδιο».
«Δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό ότι σκόπευαν να αντισταθούν χωρίς να έχουν καταρτίσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης», ανέφερε στη συνέντευξή του ο γνωστός οικονομολόγος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι, υπό μία έννοια, η κατάσταση για τη χρεωμένη χώρα ήταν ούτως ή άλλως απελπιστική.

«Οι όροι της σημερινής συμφωνίας είναι χειρότεροι από αυτούς που προσφέρονταν αρχικά στην Αθήνα, όμως ούτε εκείνοι επρόκειτο να λειτουργήσουν. Οπότε ίσως υπερεκτίμησα την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης», υπογραμμίζει ο Κρούγκμαν.
Ερωτηθείς τέλος εάν πιστεύει ότι το Grexit είναι ακόμα πιθανό σενάριο, ο Κρούγκμαν απάντησε ότι, αν και δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, η παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ θα κριθεί από το αν υπάρξει τελικά αναδιάρθρωση του χρέους. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, ο ίδιος θα πόνταρε σε ένα Grexit.
Μετά από αυτά, νομίζω πως είναι χρήσιμο να επανέλθουμε στο πως εκτιμά ο αγαπητός Μιχ. Σφυράκης την κατάσταση στη Συντονιστική, δια αντιπροσώπου βεβαίως – βεβαίως.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ