5.1.2016 14:50

Ένα Δίκτυο ενώνει τις Αμάδες

Κατά βάση πρωτοβουλίες ανάλογης μορφής είναι ιδιαίτερα θνησιγενείς, χαροπαλεύουν για ένα δυο χρόνια, ώσπου σβήνουν απαρατήρητες. Έχω την αίσθηση ότι δεν θα συμβεί το ίδιο με το Δίκτυο Α.Μ.Α.Δ.Ε.Σ..

Έκανε φουριόζικη εμφάνιση, αναντίστοιχη της υποδομής του σε προσωπικό, ώσπου σταδιακά προσγειώθηκε σε έναν φορέα με έγνοια όλη τη βορειοανατολική άκρη του νησιού, εστιασμένο όμως στις Αμάδες. Με βομβαρδισμό από εικόνες και βίντεο του εναπομείναντος χωριού στο ευρύχωρο διαδίκτυο, διατηρεί, προς το παρόν, τους δεσμούς ανάμεσα  στους Αμαδιανούς – μόνιμους κατοίκους του χωριού και τους Αμαδιανούς της ομογένειας. Διοργανώνει τις ανάλογες εκδηλώσεις ενίσχυσης των δεσμών το καλοκαίρι και τις γιορτές και προσμένει οι διδαχές του να παρασύρουν μελλοντικά περισσότερους προερχόμενους από τη βορειοανατολική Χίο, για να αποτραπεί ο μαρασμός των εκεί χωριών.

Ψυχή της πρωτοβουλίας είναι ο Νίκος Καλογεράς, ένα πρόσωπο με πάθος να επιτύχει το δύσκολο στόχο. Κριτήριο βιωσιμότητας θα είναι κατά πόσο το πάθος του Καλογερά θα μεταλαμπαδευτεί και σε άλλους και δεν θα σκοντάψει στις μικρότητες των ολιγομελών κοινωνιών.

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ