26.10.2012 16:54

Έμμεση παραδοχή μιας λάθους τακτικής

Το τελευταίο της επικοινωνιακό χαρτί … εντός συνόρων τραβά η Κίνηση «Χιώτες Πολίτες για τις ανεμογεννήτριες» με την εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα Παρασκευή στις 18.30 στο Ομήρειο.
Αντιλαμβάνεται ότι για να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο η εκδήλωση είναι αναγκαία η συμμετοχή των πρωταγωνιστών της τοπικής πολιτικής σκηνής. Για αυτό και καλεί τους δύο βουλευτές, το δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για την επίμαχη επένδυση.
Για να τους προσελκύσει γίνεται και ενδοτική. Βάζει από μόνη της σε γυάλα τη συζήτηση, απαγορεύει το δημόσιο διάλογο με τη μορφή ερωταπαντήσεων και δίνει στον κάθε ομιλητή χρόνο 7 λεπτών και δευτερολογίας 3 λεπτών.
Για να μην υπονοηθεί από κανέναν ότι θα επιχειρήσει να «καπελώσει» την κουβέντα, διευκρινίζει ότι μέλος της Πρωτοβουλίας θα παρουσιάσει τις θέσεις της για την επένδυση σε χρόνο ίσο με τους προσκεκλημένους.
Γιατί ξαφνικά αυτή η στροφή και η προσήλωση στο σεβασμό του διαλόγου; Απλά διότι οι καθοδηγητές της αντιλήφθηκαν, στο παρά πέντε, ότι οι ως σήμερα χειρισμοί τους γύρισαν μπούμερανγκ. Απομάκρυναν από το τραπέζι του διαλόγου όσους περιμένουν από την πολιτισμένη αντιπαράθεση να βγει η ορθότερη λύση κι έκαναν την κοινωνία να τους κατατάξει στους αρνητές των πάντων με τις κραυγές τους και τον απόλυτο τρόπο καταδίκης της επένδυσης.
Τώρα εκλιπαρούν τους αιρετούς να έρθουν στο διάλογο. Ακόμα όμως κάποιοι από αυτούς συνεχίζουν να υβρίζουν και να ποινικοποιούν ηθικά τη διαφορετική άποψη. Θα έχουν άδικο να τους παρακάμψουν;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ