31.1.2014 17:09

Είναι θέμα συνοχής (ΙΙ)

Ή ας πάρουμε το άλλο παράδειγμα των ημερών. Κάθε που ο αγαπητός Πέτρος Φλάμος περνά έξω απ’ το «Ξενία» καίγεται το φυλοκάρδι του. Για να μην επιτρέψει να … τσουρουφλιστεί, πήρε χαρτί και μολύβι και ζήτησε από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου να του το παραχωρήσει, στην Δημοτική Εταιρεία Ακινήτων, εννοώ.
Κάπως έτσι βρέθηκε το φάρμακο για το φυλοκάρδι του κ. Πέτρου, μα άνοιξε πάλι μια συζήτηση για τη σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζει η δημοτική αρχή τα θέματα.
Μια κουβέντα είναι το «φέρε μου το Ξενία». Άντε και μας το δώσαν, τι μας εγγυάται ότι δε θα μετατραπεί σε Rex, δημοτικό ακίνητο της Λάδης και πάει λέγοντας; Ποιο πρόγραμμα είναι έτοιμο να υποδεχτεί μια πρόταση για αυτό, από πού θα προκύψει η δαπάνη για τα πρώτα μερεμέτια;
Άσε, κύριε Πέτρο, που ανοίγει κι ένα θέμα για την εν γένει δράση της Δημοτικής Εταιρείας Ακινήτων, ποιος είναι ο μέχρι στιγμής ρόλος της και ποια τα επιτεύγματα της.
Η φυσική συλλογιστική, που παραμερίστηκε προς χάριν του φυλοκαρδιού του κ. Πέτρου, έγινε φαντάζομαι και από το δήμαρχο, ο οποίος, όταν πληροφορήθηκε για την επιστολή, φέρεται να είπε στον κ. Πέτρο «τα μούτρα σου για το Ξενία είναι».
Και τούτο το παράδειγμα φανερώνει ότι προεκλογικά ανοίγει το ένα μέτωπο μετά το άλλο για τη δημοτική αρχή ελλείψει συντονιστικού ρόλου από τον έναν, το δήμαρχο. Γιατί αν ο Πολύδωρος δρούσε σαν τον πρωθυπουργό, φιλτράριζε κάθε αίτημα συνάντησης από τον κάθε τυχόντα, και αφιέρωνε το χρόνο του σε συνεργασία με τους συνεργάτες του, σήμερα η δημοτική αρχή δεν θα έτρεχε να καλύψει το … φυλοκάρδι του κ. Πέτρου. Θα αντιτείνετε ότι αν ο Πολύδωρος τα έκανε όλα τούτα δεν θα ήταν … Πολύδωρος. Ε, εδώ πια ας αποφασίσει ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ