2.4.2015 16:25

Έχει κάτι … τραβηχτικό

Σμπαράλιασε την αυτοπεποίθηση των Συριζαίων στο νησί μας, πως τώρα που έγιναν κυβέρνηση αποκτούν αυτονόητα παντού το πάνω χέρι, ο Γ. Αμπαζής. Η νίκη του ΠΑΜΕ στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ ήταν σαρωτική κι αυτή, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην προσωπική επιρροή που ασκεί ο Γιώργης Αμπαζής.

Με τις περισσότερες από τις δημόσιες τοποθετήσεις του διαφωνείς, είναι ιδιαίτερα προβλέψιμες. Δεν γίνεται όμως να διαφωνήσεις ούτε με την ασταμάτητη κινητικότητα του, ούτε με τα ανθρωπιστικά κίνητρα των προθέσεων του. Αυτό του αναγνωρίστηκε στην κάλπη της ΑΔΕΔΥ και βγήκε το νταμπλ σκορ της κάλπης.

Ο ίδιος ο Γιώργης αντιλαμβάνεται ότι το αποτέλεσμα δεν μπορεί να προσμετρηθεί στο Κ.Κ.Ε., καθώς δεν είναι σίγουρα κομμουνιστές όσοι ψήφισαν το ψηφοδέλτιο του, υπόσχεται δε πως θα κινηθεί στο ίδιο αγωνιστικό πλαίσιο της προηγούμενης θητείας του.

Ο συνασπισμός «έφαγε» τους εκπαιδευτικούς

Το ενδιαφέρον στο ψηφοδέλτιο που υποστηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκε αυτόματα στο ποιοι θα καταλάβουν τις τρεις θέσεις στο Νομαρχιακό Τμήμα. Η αριθμητική υπεροχή των εκπαιδευτικών είχε δημιουργήσει την αίσθηση πως είχαν και το πάνω χέρι. Αμ δε…

Αυτοδιοικητικοί και νοσοκομειακοί συνεργάστηκαν και την πρώτη θέση πήρε η Κατ. Καρακούρου (υπάλληλος στο Δήμο Χίου), με δεύτερη τη Μαρ. Σαραντινίδου από το Νοσοκομείο. Τρίτος εκλέχθηκε ο εκπαιδευτικός Στ. Καραβασίλης, ο οποίος λογικά προτιμήθηκε και από δασκάλους, για αυτό και άφησε πίσω του Σταυρινούδη και Στάθη. Ίσως πάντως ο εσωτερικός ανταγωνισμός που αναπτύχθηκε να λειτούργησε καταλυτικά για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ