14.3.2013 16:30

Έχει ενδιαφέρον

Θα πείτε τόσα χρόνια στραβοί ήμαστε; Δε βλέπαμε όσα σήμερα προκαλούν τη νοημοσύνη μας; Τα βλέπαμε, καλοταϊσμένοι όμως από χρήμα που δυστυχώς δεν παράγονταν κάναμε όλοι τα στραβά μάτια.

Τα λέω αυτά γιατί έπεσε στα χέρια μου η απόφαση έγκρισης της πίστωσης των 1,4 εκ. ευρώ για τα έργα ολοκλήρωσης του λιμένα Μεστών από το Υπουργείο Ανάπτυξης και συγκεκριμένα τη Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Έργων. Για μια απόφαση 11 συνολικά γραμμών του υφυπουργού κ. Καλογιάννη, απαιτήθηκαν άλλες 81 με παραπομπές σε Π.Δ., υπουργικές αποφάσεις, γιατί και διότι!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με 14 Π.Δ., αποφάσεις πρωθυπουργού, νομολογίες, αποφάσεις υπουργών, ΣΑΕ κι αφού ελήφθησαν υπόψη άλλες 8 αποφάσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου, τροποποιήσεις πράξεων, συμπληρωματικές αποφάσεις υπουργείων και επειδή επικαλούνται άλλοι 2 λόγοι … ο υφυπουργός αποφάσισε το αυτονόητο, να συνεχιστεί το έργο.

Η απόφαση του υφυπουργού χρειάστηκε χρόνο ελάχιστο για να εκδοθεί. Το έργο εκκρεμούσε, τα λεφτά υπήρχαν. Αν κρίνω από όσα προηγούνται αυτής, το τέρας της γραφειοκρατίας έφαγε χρόνο πολλαπλάσιο μέχρι να την ετοιμάσει. Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά μην το ψάχνεται. Κάπως πρέπει να ταϊστεί με χρόνο το αδηφάγο τέρας που εκθρέψαμε ως κράτος.

Μικρή λεπτομέρεια: το έργο, καλώς εχόντων, θα ολοκληρωθεί. Εδώ, αν κρίνω από την πρόσφατη συζήτηση για τις λιμενικές μας υποδομές, έχουμε ένα μικρό πρόβλημα. Δεν ξέρουμε τί ακριβώς να το κάνουμε το λιμάνι…

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ