22.6.2015 15:54

Έγκλημα κατά του νησιού

AΝ ΤΑ 14 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Κάνει θαύματα ώρες – ώρες η συγκυρία. Παίζει παιχνίδια απρόβλεπτα ακόμα κι από τους μεγαλύτερους μελλοντολόγους. Ρήμαξαν τα πόδια τους στο τρέξιμο Τσουρή και Μουσουρούλης το 2012 για να βγάλουν από το πουθενά τα 27 εκ. των αρχικών απαλλοτριώσεων. Κι ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διαχρονικά ξορκίζει την επέκταση, και βρίσκει στο πιάτο της για την υπόθεση άλλα 14 εκ. ευρώ!

Μου είναι αδύνατο να πιστέψω ότι πρόσωπα σαν τον Ανδρ. Μιχαηλίδη ή τον Τ. Τύμπα θα γυρίσουν την πλάτη στο απρόσμενο δώρο, στο κλειδί για την πλήρη ολοκλήρωση της επέκτασης. Ότι θα επιλέξουν να χαϊδέψουν τις ιδεοληψίες της κομματικής παρέας τους από το να φέρουν σήμερα στη Χίο ένα ποσό, που ούτως ή άλλως θα καταλήξει – και μάλιστα εντόκως – στους ιδιοκτήτες των ακινήτων ανατολικά του αεροδρομίου. Ότι θα δεχτούν να συνδέσουν το όνομα τους με μια χρονική καθυστέρηση άλλων 5 ετών στην ολοκλήρωση της επέκτασης, γιατί πια μόνο αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν τα χρήματα που δικαιούται το αεροδρόμιο της Χίου καταλήξουν αλλού.

Δεν συμμερίζομαι την άποψη των ιδιοκτητών πως πρόσωπα προερχόμενα από τη Χίο λοξοδρομούν τη χρηματοδότηση. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει τόσο αβασάνιστα κανείς να προχωρήσει σε ένα έγκλημα κατά του νησιού, έτσι απλά επειδή του το υπαγορεύει η κομματική του συνείδηση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ